| Een sluikstort aan de Vilvoordeselaan (archiefbeeld).

Net Brussel ruimt 5 ton illegaal gedumpt afval op aan Vilvoordselaan

SD
© BRUZZ
21/03/2024

Net Brussel heeft tijdens een grote schoonmaakoperatie 5 ton afval aan de Vilvoordselaan opgeruimd. De invalsweg is "al vele jaren" een populaire sluikstortplaats, en volgens het agentschap "een van de meest problematische invalswegen van het Gewest op het gebied van netheid".

Net Brussel heeft de afgelopen dagen haar diensten gemobiliseerd voor een grote schoonmaakoperatie in de Vilvoordselaan. Gedurende een week werden er 33 werknemers, reinigers, veegmachines en een kraanvrachtwagen ingezet voor de actie.

In totaal werd 5 ton illegaal gedumpt afval opgeruimd, daarbij niet meegerekend het afval dat door de machines werd opgezogen.

Volgens Net Brussel wordt er steeds meer gesluikstort op de weg die Brussel met Vilvoorde verbindt. "Afval wordt hier regelmatig gedumpt door particulieren of professionals die profiteren van het gebrek aan sociale controle op deze weg die Brussel met Vilvoorde verbindt", aldus het netheidsagentschap.

Net Brussel wil de komende week de actie doorzetten op een ander deel van de Vilvoordselaan en hoopt daarmee de leefomgeving te verbeteren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Net Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni