RV/ Safran 

| Inhuldiging van de werkplaats Brussels Airport.

Nieuw gebouw van Safran, hersteller van vliegtuigmotoren, ingehuldigd op Brussels Airport

© Belga
11/06/2024

Op Brussels Airport is dinsdag het nieuwe gebouw van Safran Aircraft Engine Services, een Frans bedrijf dat het onderhoud van vliegtuigmotoren verzorgt, officieel ingehuldigd. De eerste activiteiten in het nieuwe gebouw zijn dit jaar opgestart.

Safran Aircraft Engine Services heeft al ruim twintig jaar een vestiging op Brussels Airport. Op dit moment zijn er zowat tweehonderd personen tewerkgesteld. Om zijn activiteiten rond het onderhoud van de nieuwste generatie vliegtuigmotoren, de LEAP-1A- en LEAP-1B-motoren, verder te ontwikkelen, besliste het bedrijf om een nieuwe site op te starten en de huidige te sluiten. De LEAP-1A-motoren worden gebruikt in de A320neo-vliegtuigen, de 1B-motoren zijn voor de Boeing 737 MAX.

Het nieuwe gebouw is 8.500 vierkante meter groot en is koolstofneutraal dankzij het gebruik van honderd procent hernieuwbare energie. Die energie komt onder meer van zonnepanelen op het dak en warmtepompen. Het gebouw produceert meer energie dan het verbruikt, waardoor het dus energiepositief is.

De eerste activiteiten in de nieuwe vestiging zijn begin dit jaar opgestart. Op termijn mikt het bedrijf op zo'n 120 atelierbezoeken per jaar. Er zijn ook al plannen voor een uitbreidingsproject om tegen het einde van dit decennium de onderhoudsactiviteiten van de LEAP-modules - een onderdeel van de LEAP-motoren, die momenteel worden uitgevoerd op een andere site - te huisvesten. Om de vernieuwingen te ondersteunen, zullen tegen 2027 220 nieuwe werknemers worden aangeworven, bovenop de huidige 250 werknemers.

"Deze nieuwe vestiging is een essentiële schakel in ons wereldwijde netwerk om de groeiende vloot LEAP-motoren wereldwijd te ondersteunen," zegt Jean-Paul Alary, president van Safran Aircraft Engines. "Tegelijkertijd verkleinen we de ecologische voetafdruk van onze activiteiten."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni