De Odiseecampus in de Stormstraat.

Odiseehogeschool ondertekent manifest voor veilige LGBTQIA+-omgeving

SD
© BRUZZ
16/05/2024

De directie en de studentenraad van hogeschool Odisee hebben besloten om een Gender and Sexuality Alliance (GSA) op te richten. Dat manifest heeft als doel een veilige en inclusieve omgeving te creëren voor alle studenten en medewerkers, ongeacht hun seksuele oriëntatie, genderidentiteit of geslacht.

Met het manifest verbinden de studentenraad en de hogeschool zich ertoe om zich onder andere in te zetten tegen LGBTQIA+-gerelateerde discriminatie en de zichtbaarheid van LGBTQIA+ te vergroten door bijvoorbeeld medewerkers verder vertrouwd te maken met gerelateerde thema’s.

Zo zal eerst een bevraging worden uitgestuurd waarin studenten kunnen aangeven in welke mate Odisee inclusief is op het vlak van gender en seksuele diversiteit, waarmee de hogeschool verder aan de slag gaat.

"De ondertekening van deze verbintenis is een belangrijke stap om verder structureel beleid te voeren rond een respectvolle en inclusieve omgeving voor de LGBTQIA+-personen binnen onze instelling", vertelt algemeen directeur Ann Verreth.

Het manifest wordt ondertekend in het kader van de Internationale Dag Tegen Holebi- en Transfobie (IDAHOT), die plaatsvindt op vrijdag 17 mei.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni