| Kim Gevaert opent op gepaste wijze de 37ste ecocrèche in de Mutsaardlaan in Laken.

Olympisch kampioene Kim Gevaert schenkt naam aan nieuwe ecocrèche in Brussel

© Belga
13/03/2024

Olympisch kampioene en directrice van Memorial Van Damme Kim Gevaert heeft woensdag de gelijknamige 37ste ecocrèche van de stad Brussel officieel voor geopend verklaard. De gloednieuwe crèche in deelgemeente Laken kan in de nabije toekomst plaats bieden aan 72 kinderen.

De 37ste ecocrèche bevindt zich aan de Mutsaardlaan in Laken, nabij het koninklijk domein, de Japanse Toren en het Chinees Paviljoen. De crèche is sinds woensdag open en biedt plaats aan 54 kinderen. In de nabije toekomst moet dat aantal opgetrokken worden tot 72 kinderen.

Kim Gevaert, die olympisch goud won bij de 4x100 meter estafette op de Olympische Spelen van 2008 in de Chinese hoofdstad Peking, is vereerd dat een crèche haar naam draagt. "De eerste jaren van het leven van kinderen zijn cruciaal en ik geloof sterk dat het belangrijk is om hen optimale mogelijkheden te bieden voor fysieke activiteiten en cognitieve en taalkundige ontwikkeling", aldus Gevaert tijdens de inhuldiging van de ecocrèche.

Positief en ambitieus rolmodel

Arnaud Pinxteren (Ecolo), schepen bevoegd voor het Jonge Kind in Brussel, is verheugd dat Gevaert haar naam aan de crèche wilde schenken, vooral omdat er veel nood is aan crèches in Brussel en bij uitbreiding het gewest. "Olympisch kampioene en directrice van een van de grootste sportmeetings van het seizoen, Kim Gevaert belichaamt een positief en ambitieus rolmodel voor de kinderen die in de crèche worden opgevangen."

"De behoeften op het gebied van kinderopvang in het Brussels Gewest zijn zeer groot", aldus VGC-collegevoorzitster Elke Van den Brandt (Groen). De Kim Gevaert-crèche draagt volgens Van den Brandt niet alleen een inspirerende naam, "maar zal ook een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid en servicekwaliteit".

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , ecocrèche , ecocrèches , Kim Gevaert , Vlaamse Gemeenschapscommissie , Arnaud Pinxteren

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni