Stad Brussel

Ook de Europese wijk heeft nu een stripmuur

SD
© BRUZZ
07/06/2024

In de Veronesestraat vlak bij het kruispunt met de Franklinstraat werd een nieuwe stripmuur geschilderd, de eerste in de Europese wijk. De muurschildering met een oppervlakte van 35 vierkante meter is gemaakt door de Franse stripauteur Léa Murawiec en is donderdagavond feestelijk ingehuldigd.

Murawiec maakte de muurschildering gebaseerd op het universum van haar werk Le Grand Vide, waarmee ze al verschillende prijzen heeft gewonnen. "Ik heb met plezier gespeeld met de hoek van de muur, om een gevoel van diepte en duizeling te geven aan de gebouwen die mijn heldin beklimt", zegt ze.

"Eerst heb ik met Chinese inkt, penseel en pen gewerkt om de originele tekening te maken, daarna heb ik de kleuren op de computer aangepast om ze dichter bij mijn universum te brengen. Het is een scène van wederzijdse hulp en goede verstandhouding tussen buren, thema's die belangrijk zijn voor de bewoners van de wijk."

72ste stripmuur

Het gaat om de 72ste stripmuur van de striproute van de Stad Brussel. De schildering kwam tot stand via een participatief proces, waarbij de wijk nauw bij werd betrokken. Het kunstwerk is te zien in de Veronesestraat, maar bevindt zich op de gevel van een huis met als adres Franklinstraat 99.

"Het plaatsen van stripmuren in verschillende buurten, zoals de Europese Wijk, is een verrijking voor heel Brussel en toont het onze inzet om de kunst in de Stad te verspreiden", zegt Arnaud Pinxteren (Ecolo), schepen van Burgerparticipatie en Stadsvernieuwing. "Bovendien zetten we met deze stripmuur weer een belangrijke stap in het vervrouwelijken van de openbare ruimte."

e026b43b-img-20240517-wa0000.jpg

Stad Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni