Opnieuw verkeershinder verwacht door boerenbetoging dinsdag

© Belga
24/03/2024
Updated: 25/03/2024 13.04u

Dinsdag, 26 maart, houden landbouworganisaties een nieuwe betoging in Brussel. De Brusselse politie verwacht dat die tot heel wat verkeershinder zal leiden, in het hele Brusselse gewest, en raadt dan ook af om dinsdag met de wagen naar Brussel te komen.

"Op dinsdag 26 maart wordt er opnieuw een grote landbouwersbetoging aangekondigd", klinkt het bij de politie. "Er kunnen zich verkeersproblemen voordoen op het grondgebied van het Brusselse gewest. Vanaf 6.00 uur is de Wetstraat afgesloten tussen het rondpunt Schuman en de R20, de Kleine Ring, net als de Reyerstunnel komende van de E40 richting centrum en de Jubelparktunnel richting de Wetstraat."

"De Kleine Ring kan op bepaalde momenten ontoegankelijk zijn voor het autoverkeer, evenals het kruispunt Kunst-Wet", gaat de politie verder. "Ook de straten in de omgeving van de Wetstraat en de Europese wijk kunnen verkeershinder ondervinden. Het merendeel van de deelnemers aan de betoging in de Wetstraat zal zich reeds van 's morgens vroeg via verschillende invalswegen verplaatsen, en de problemen kunnen aanhouden tot in de late namiddag."

Het is het derde boerenprotest op korte tijd en wordt georganiseerd door de Europese organisatie Via Campesina (ECVC), die kleine en middelgrote landbouwbedrijven vertegenwoordigt, en de Waalse landbouworganisatie Fugea. De verenigingen hebben de boeren opgeroepen om dinsdag om 10.30 uur te verzamelen op de Wetstraat, aan het kruispunt met de Willem de Zwijgerstraat. Fugea verwacht zowat 300 tractoren in de hoofdstad.

De politie raadt dan ook af om met de wagen naar Brussel te komen, en raadt aan om gebruik te maken van het openbaar vervoer, met een voorkeur voor metro en trein, of gebruik te maken van andere vervoersmiddelen.

Volgens de MIVB zullen verschillende buslijnen in de Europese wijk sterk verstoord zijn. Het gaat dan om de lijn 12 (richting de luchthaven van Zaventem), 21, 36, 56, 59, 60, 64 en 79. De toegangen naar het station Schuman kant Wetstraat, NMBS-station, Karel de Grote en Lex worden gesloten, de toegangen aan de kant van het Schumanplein blijven open. De toegangen van het station Maalbeek naar de Wetstraat en de Jozef II-straat worden gesloten. Enkel de toegang naar de Etterbeeksesteenweg blijft open.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni