Politievakbond voert actie tegen besparingen: 'Politie is jarenlang mismeesterd'

SD
© BRUZZ
10/03/2024

De politievakbond VSOA heeft zaterdagochtend geprotesteerd aan het Groeicongres van Open VLD aan de Reyerslaan. Volgens VSOA is de politie de voorbije jaren "kapot bespaard" en is er politiek te weinig gedaan om bijkomend personeel aan te werven. De vakbond eist daarbij "echte liberale voorstellen" van de partij.

Volgens de vakbond heeft Open VLD haar belofte om het statuut van politie aantrekkelijker te maken niet waargemaakt. "Dat nemen we hen zeer kwalijk", klinkt het in een open brief.

"Niet enkel staken zij de lont aan het kruitvat om het NAVAP-systeem (voordelig pensioenstelsel, red.) op te blazen, ze viseerden daarbij enkel en alleen de politie."

De vakbond hekelt ook de "politieke spelletjes". "Beide voogdijministers (CD&V-minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en voormalig Open VLD-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, red.) zijn meester in het naar elkaar doorschuiven van de zwarte piet, en dit is enkel ongepast en totaal respectloos naar de mensen op de straat", klinkt het verder.

Als gevolg van besparingen werkt "het operationele niveau als het logistieke luik totaal niet meer naar behoren", aldus de vakbond. "Wij hopen dan ook nog steeds op echte liberale voorstellen, waarbij de veiligheidsdiensten weer een prioriteit worden."

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni