| Ook recypark Buda is deze vrijdag dicht.

Recyparken tot zondag dicht: 'Medewerkers zijn de agressie beu'

BVR
© BRUZZ
31/05/2024

Vier van de vijf Recyparken van Net Brussel zijn tot en met zondag gesloten vanwege een staking, een reactie op de toenemende agressie tegen personeelsleden. "Woensdag nog werden medewerkers weer bedreigd door een klant die de plek niet wilde verlaten. De werknemers zijn dat moe."

Het gaat om de Recyparken Buda, Humaniteit, Zuid en Sint-Pieters-Woluwe, die deze vrijdag gesloten zijn. Alleen Recypark Oudergem ondervindt geen hinder en blijft de gebruikers normaal ontvangen.

Dezelfde Recyparken zullen ook tijdens het weekend dicht blijven.

Bedreigingen

"Jammer genoeg worden onze medewerkers steeds vaker met agressie geconfronteerd", zegt Adel Lassouli, woordvoerder van Net Brussel. "Woensdag nog heeft een klant onze medewerkers bedreigd omdat hij meer dan drie kubieke meter afval meehad, en een toeslag moest betalen. Dat wilde hij niet, en hij wilde ook de plek niet verlaten - we hebben zelfs de politie moeten bellen." Daarop besloten de vakbonden te staken.

Afval zoals benzine wordt niet toegelaten in het Recypark. Ook mogen klanten niet meer dan drie kubieke meter afval meehebben, zoniet volgt een supplement. "De meeste problemen rond agressie komen voor bij die klanten", zegt Lassouli, die spreekt van een soms gespannen sfeer.

Ophaling normaal

De website van Net Brussel zal regelmatig updates geven over de situatie en Net Brussel raadt de burgers aan om deze te raadplegen voordat ze een bezoek aan een Recypark plannen. Meer info ophttps://www.arp-gan.be/nl/nieuws

De staking in de Recyparken zal geen gevolgen zullen hebben voor het ophalen van vuilniszakken of het schoonmaken van de straten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Net Brussel , recyparken , agressie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni