| De flyer die heel wat mensen in de bus kregen.

RSC Anderlecht zoekt gastgezinnen voor jonge spelers: 'Ook Lukaku kon hierdoor groeien'

© BRUZZ
01/03/2024

De voorbije dagen kregen al talloze mensen in Brussel en de rand een flyer in de bus, met de vraag of ze gastgezin willen worden voor jonge voetballers van RSC Anderlecht. Een campagne op regelmatige basis zo blijkt, die in het verleden al zijn vruchten heeft afgeworpen.

Voetbalclub RSC Anderlecht werkte in het verleden ook al met gastgezinnen. “De bedoeling is dat zij een aangename thuisomgeving bieden voor spelers tussen de elf en veertien, die ver van het opleidingscentrum in Neerpede wonen”, legt Mathias Declercq uit, woordvoerder van RSCA.

Zo gaat geen tijd verloren met verplaatsingen, en kunnen de jonge spelers zich volop concentreren op het voetbal en school. "In het verleden boekten we al goede resultaten dankzij de gastgezinnen. Denk bijvoorbeeld aan een Romelu Lukaku of Leander Dendoncker, die anders helemaal vanuit West-Vlaanderen moest overkomen."

Stabiel onderkomen

Dit jaar zoekt de Brusselse voetbalclub een tiental gastgezinnen. Ongeveer 37.000 flyers werden daarvoor per post verspreid, en ook via sociale media volgen nog oproepen. Iedereen die niet te ver van Neerpede woont en bereid is om de spelers een stabiel onderkomen te bieden, kan zich kandidaat stellen. "Idealiter gaat het om mensen die een paar jaar gastgezin willen zijn, of meerdere spelers kunnen onderbrengen”, zegt Declercq.

Geïnteresseerden worden na aanmelding gescreend. Later volgen nog gesprekken om te kijken of het gezin en de speler met elkaar matchen. De club biedt de gastgezinnen nadien de nodige ondersteuning aan. Hoeveel mensen zich al kandidaat stelden is nu nog niet duidelijk. "De campagne is nog maar net afgetrapt", aldus de woordvoerder.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Samenleving, Sport, RSC Anderlecht

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni