Tweede editie 'Zomerpret' in het teken van dans

© Belga - BRUZZ
24/06/2024

De tweede editie van 'Zomerpret' staat in het teken van dans en vindt plaats van 26 juli tot en met 18 augustus. Het Beursgebouw in hartje Brussel zal de centrale uitvalsbasis zijn.

Met dans als centrale thema tijdens het festival wil organisator Brussels Major Events "taalbarrières overstijgen" omdat "dans geen grenzen kent". Brussel is tegelijkertijd ook "een wereldhoofdstad van de hedendaagse dans".

Op diverse locaties in de stad zullen er dansvoorstellingen plaatsvinden, onder meer aan het Beursplein, Les Brigittines, De Munt, Bozar, het Kaaitheater en andere plekken.

Drie weken lang fungeert het Brusselse Beursplein als centraal ontmoetingspunt, met een vast podiumprogramma. Daarnaast zal er elke week ook een andere Brusselse wijk aan bod komen met een meer gevarieerd programma. In de eerste week is dat het Jacques Brelplein, vervolgens de Kunstberg en daarna de Kapellemarkt.

Federatie van Dansen

Op maandagen en dinsdagen wordt de Federatie van Dansen op het podium aan het Beursplein verwelkomd, op dinsdag vindt op datzelfde podium ook 'Detours Cyphers' plaats - waarbij "twee van de beste Belgische (hip-hop, red.) dansers en danseressen het tegen elkaar opnemen in een 'battle exhibition'".

Donderdag organiseert Brussels Major Events initiaties op het Beursplein, zaterdag zijn er tevens dansinitiaties 'Werelddansen' voorzien. Verder staan er op zaterdag en zondag 'dansjams' op het programma.

Broertje van 'winterpret'

"Dit jaar beweegt stad Brussel mee op het ritme van de dans en maakt ze zich klaar om Brusselaars en toeristen in beweging te brengen op diverse klanken", zegt schepen van Cultuur Delphine Houba (PS).

Zomerpret is vooralsnog het kleine broertje van het meer succesvolle Winterpret. Houba wijst erop dat ook de zomereditie "een sterke identiteit" moet verkrijgen. De stad Brussel heeft daarvoor een budget van 350.000 euro voorzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Zomerpret , brussel stad , Festival , dans , Beursschouwburg , Winterpret

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni