Vrouw in levensgevaar na brand in Schaarbeeks appartement

SD
© BRUZZ
29/01/2024

Bij een brand op de Haachtsesteenweg in Schaarbeek is één persoon gewond geraakt. De bewusteloze vrouw, een veertiger, werd naar het ziekenhuis gebracht en verkeert momenteel nog in levensgevaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De Brusselse brandweer werd maandag om 11 uur opgeroepen voor een brand op de eerste verdieping van een rijhuis in de Haachtsesteenweg in Schaarbeek.

Bij aankomst bleek er rook van onder de toegangsdeur van het betreffende appartement te komen. Daarop werd de deur opengebroken en werd een smokestopper (rookgordijn) geïnstalleerd.

In het appartement werd een bewusteloze vrouw aangetroffen. De vrouw had brandwonden en werd meteen overgebracht naar het ziekenhuis. Ze verkeert momenteel nog in levensgevaar, aldus brandweerwoordvoerder Walter Derieuw.

Huisdier

Er werd ook een huisdier aangetroffen in het appartement. De kat kreeg zuurstof toegediend en werd overgebracht naar een dierenarts.

De politie van zone Brussel Noord had een veiligheidsperimeter ingesteld en ook het tramverkeer moest kort stilgelegd worden tijdens de bluswerken.

De oorzaak van de brand is nog nader te bepalen, maar volgens de brandweer gaat het hoogstwaarschijnlijk om een ongeluk. Het betrokken appartement werd intussen onbewoonbaar verklaard, de andere appartementen in het gebouw werden na controle en ventilatie vrijgegeven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni