Schoten gelost in Sint-Gillis

© PhotoNews
Updated: 07-02-2019 - 19:01

Er zijn schoten gelost op de Jacques Franck Square in Sint-Gillis. Dat gebeurde rond vijf uur deze namiddag. Er is een perimeter ingesteld. Eén persoon is in shock afgevoerd naar het Sint-Pieters-Ziekenhuis. Volgens onze eerste informatie zijn er géén slachtoffers gevallen. Dat zegt Dorothee Cattrysse, woordvoerster van de politiezone Zuid.

Het Brussels parket laat weten dat het om meerdere verdachten zou gaan, maar er is nog niemand opgepakt. Er werd één kogelhuls teruggevonden op straat, al is het niet duidelijk hoeveel schoten er effectief gelost zijn. Momenteel worden verschillende getuigen gehoord.

"Bij de schietpartij zijn geen gewonden gevallen door de kogels, tenzij er zich nog iemand aanbiedt in een ziekenhuis waar we geen weet van hebben. Eén persoon werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. De afgevoerde persoon zou ook lichtgewond zijn geraakt.

Het is nog niet duidelijk wie geviseerd werd en het onderzoek naar de omstandigheden loopt nog volop. Het labo en een ballistisch expert werden ter plaatse geroepen door het parket van Brussel. Momenteel worden getuigen verhoord, loopt er een buurtonderzoek en is er analyse van eventuele camerabeelden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees meer over

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?