Schuilgrot voor condooms aan vijvers Elsene

© Peter Dhondt / BRUZZ

De restauratie van de kunstgrot aan de oever van de Vijvers van Elsene (Gedachtenissquare) is afgerond, en wordt op 14 juli feestelijk ingehuldigd. Er wordt echter gevreesd voor vandalenstreken, nu de gemeente naliet tijdig een hek rond het erfgoed te voorzien.

“Zonder afsluiting, zoals door de gemeente beloofd, zou de hand der vandalen wel eens snel komaf kunnen maken met al het werk dat we hierin gestoken hebben,” stelt architect-grottaiolo Gabriel Pirlet, die de renovatiewerken uitvoerde in onderaanneming voor Monument Vandekerckhove.

De gemeente geraakte het er over eens dat na valavond in de grot kan geslapen worden of vandalen tekeer kunnen gaan. Daarvoor werd beslist dat er een omheining komt rond de sierlijke rocaille, met zijn (fragiele) kunststalactieten.

De restaurateur wou tijdig een hek laten aanleveren door een ijzerbewerker, maar de gemeente wenste dit door eigen personeel te laten maken en plaatsen.

“De ijzerbewerker van de gemeente is met bouwverlof, waardoor er nu geen hek rond staat. “Op luttele dagen of weken kan het te laat zijn als iemand kwade bedoelingen heeft,” klaagt Pirlet. “Nu al vinden we op de ochtend condooms en drankblikjes op de site.” De renovatie nam drie maand in beslag.

 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?