Spin-off ULB haalt in 1 minuut 100.000 euro op via crowdlending

© BRUZZ
03/10/2016

Slechts 1 minuut. Zoveel tijd had het laboratorium a-ULab, gespecialiseerd in asbestonderzoek, nodig om 100.000 euro op te halen via het crowdlendingplatform Look&Fin.

Het laboratorium is een spin-off van de Franstalige Brusselse universiteit ULB en is gespecialiseerd in het opsporen en identificeren van asbest in materiaal en in de lucht.

Op zoek naar nieuwe financiële input deed het lab via het crowdfundingplatform Look&Fin een oproep aan geïnteresseerde investeerders. Een goed idee, want amper één minuut nadat de campagne online van start ging, haalde a-ULab het gewenste bedrag van 100.000 euro binnen.

Recordtempo
"Aan recordtempo", vertelt Elsie van Linthout, communicatieverantwoordelijke voor Look&Fin. "Maar toch zijn gevallen als dit eigenlijk niet meer ongewoon. Veel van de projecten op Look&Fin behalen in geen tijd hun streefdoel."

Want volgens Van Linthout doen steeds meer mensen aan crowdlending." Particulieren gaan op websites op zoek naar ondernemingen waar zij potentieel in zien. Ze investeren hun geld en genieten vervolgens een maandelijkse terugbetaling met voordelige rentevoet."

"Tegenwoordig zijn er zo meer geïnteresseerde beleggers dan projecten. Door die toevloed moeten ondernemingen vaak mensen teleurstellen", aldus van Linthout. "Ze steken meer tijd in uitleggen waarom sommigen niet kunnen investeren, dan dat ze op zoek moeten naar geldschieters."

Groeikrediet
a-ULab wil het binnengehaalde geld gebruiken om hun markt verder te ontwikkelen. Momenteel werkt het laboratorium met klanten binnen België, maar ze wil haar activiteiten ook uitbreiden naar Frankrijk en de Balkan.

Bovendien streeft de onderneming ernaar om haar expertise voor andere verontreinigende stoffen te ontwikkelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: actua , Samenleving

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni