Abu Francis en Mario Stroeykens vechten voor de bal tijdens de match RSCA-Cercle Brugge.

Anderlecht behoudt koppositie: 3-0 tegen Cercle Brugge

© Belga
24/04/2024

Leider Anderlecht heeft woensdagavond op de vijfde speeldag van de Champions' Play-off zijn koppositie bevestigd. In het Lotto Park legde paars-wit een vertimmerd Cercle Brugge makkelijk over de knie: 3-0.

Muslic moest door de geblesseerde Utkus en de geschorsten Daland en Popovic schuiven in zijn defensie. De Brugse coach gaf de 19-jarige Jonas Lietaert een kans naast Ravych en Siquet. Bij paars-wit keerde Delaney in de plaats van Amuzu terug in de basis.

Anderlecht kreeg met twee duels tegen Cercle Brugge een uitstekende kans om zijn koppositie te verstevigen, maar het was de Vereniging, die het best aan de partij begon. De Brusselaars moesten toestaan dat Denkey al na dik twintig seconden op Schmeichel af mocht, maar gelukkig voor paars-wit was de Deense nummer een wel goed wakker. Na de gemiste start worstelde paars-wit zich wat meer in de partij, maar zonder echt grote kansen te creëren. Beide ploegen produceerden kilo's afval in hun spel, waardoor de neutrale kijker wat op zijn honger bleef zitten.

Maar in geen tijd had paars-wit wel een dubbele voorsprong beet. Eerst wurmde Leoni (31.) zich met wat stunt -en vliegwerk door de Cercle-defensie en legde hij het openingsdoelpunt naast Warleson, twee minuten later schotelde Dolberg Dreyer (33.) de 2-0 voor. Domper op de feestvreugde was de daaropvolgende blessure van de Deense flankaanvaller.

De blessuregolf bleek nog verder door het Lotto Park te razen, want bij het begin van de tweede helft moest Coosemans Schmeichel komen vervangen. De debutant zag zijn collega Warleson aan de overkant gigantisch blunderen, waarvan Leoni (57.) optimaal profiteerde. 3-0, meteen ook de eindstand.

In het klassement behoudt Anderlecht zijn voorsprong van twee punten op Club Brugge. Blauw-zwart won met 4-0 van Racing Genk. Zondagmiddag (16u) staan Anderlecht en Cercle opnieuw tegenover elkaar in het Jan Breydelstadion.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni