| Sakina Ouzraoui Diki tijdens een match (archiefbeeld).

Anderlecht blijft op titelkoers na winst bij Club YLA

© Belga
18/05/2024

Anderlecht trekt als leider naar de laatste speeldag in play-off 1 van de Lotto Super League. De vrouwen van paars-wit wonnen zaterdagmiddag met 0-2 van Club YLA en springen daardoor in de stand opnieuw over Standard Fémina.

De bezoeksters kwam in Aalter na 85 minuten op voorsprong langs de ingevallen Sakina Ouzraoui, die een flankvoorzet van Sarah Wijnants van dichtbij in doel kopte. Anderlecht had op dat moment al een resem kansen gemist en kende ook pech met ballen op de lat van Marie Minnaert en Tine De Caigny. De Brugse vrouwen, die de Beker wonnen, moesten zeker na de pauze de wet van de sterkte ondergaan. Diep in de toegevoegde tijd maakte Juliette Vidal er nog 0-2 van nadat ze een kopbal van De Caigny met de borst over de lijn duwde.

In het klassement wipt Anderlecht met 44 punten weer over Standard (42), dat vrijdag al met 0-2 won bij AA Gent.

De beslissing over de landstitel in het vrouwenvoetbal valt volgende week zaterdag (25 mei, 13u30) op de tiende en laatste speeldag van de play-offs. Anderlecht ontvangt dan staartploeg KRC Genk terwijl Standard op hetzelfde moment Club YLA (vierde) op bezoek krijgt.

Anderlecht mikt op een zevende opeenvolgende titel. Voor Standard is het van 2017 geleden dat het de hoofdprijs kon grijpen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni