Jean Kindermans, directeur opleidingen RSC Anderlecht, op een foto uit augustus 2018

| Jean Kindermans, directeur opleidingen RSC Anderlecht, op een foto uit augustus 2018.

Anderlecht en Jean Kindermans vinden akkoord over vervroegde exit

© BRUZZ
21/01/2024

Jean Kindermans, hoofd jeugdopleiding bij RSCA, zal eerder naar Antwerp vertrekken dan de vooropgestelde datum van 1 juli 2024. Een akkoord lijkt dichtbij, melden verschillende media.

In augustus van vorig jaar raakte bekend dat Kindermans paars-wit op 1 juli 2024 zou inruilen voor een truitje van Antwerp.

Maar de partijen werkten intussen aan een akkoord om de wegen eerder te laten scheiden. Volgens Het Nieuwsblad zou Kindermans maandag al aan de slag gaan bij Antwerp.

Ook Frédéric Delooz, jarenlang rechterhand van Kindermans, vertrekt bij RSCA.

Nieuw bewind

Kindermans was al geregeld aanwezig op matchen van Antwerp, terwijl hij officieel nog voor RSCA werkt.

De 59-jarige gewezen voetballer stond achttien jaar lang aan het hoofd van de RSCA-jeugd, een periode waarin hij onder meer topspelers als Romelu Lukaku, Youri Tielemans en Jérémy Doku lanceerde.

Het ontslag van Kindermans maakte deel uit van het nieuwe bewind, waaronder ook een nieuwe jeugdstructuur met onder meer Mikkel Hemmersam als Academy Director.

Die laatste geeft volgens Het Laatste Nieuws zondagnamiddag in Kinepolis Brussel trouwens een uiteenzetting over de nieuwe structuur en de werking van de jeugdopleiding op Anderlecht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni