| Thorgan Hazard was vanavond de game changer.

Anderlecht gaat in zes dolle minuten op en over Sint-Truiden

© belga
18/02/2024

Anderlecht heeft zondagavond op de 26e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen van STVV. De Belgische recordkampioen zette na rust in enkele minuten een scheve situatie helemaal recht: 4-1.


Paars-wit kwam door aanhoudend blessureleed opnieuw met een nooddefensie voor de dag en dat brak hen na acht minuten zuur op. Gelegenheidslinksachter Kristian Arnstad verkeek zich op een uittrap van Zion Suzuki en kopte te kort terug op Kasper Schmeichel. Met Jarne Steuckers in zijn rug kreeg de jonge Noor nog wel een tweede kans, maar ook die legde hij met de voeten te kort terug, waardoor Steuckers Schmeichel kon omspelen en het openingsdoelpunt in doel kon leggen: 0-1.

STVV bleef nadien doen waar het al een heel seizoen goed in slaagt: mooi voetbal op de mat brengen en kansen creëren. Op een gat in de lucht van Kahveh Zahiroleslam na resulteerde dat voor rust niet echt meer in grote kansen voor de Truienaars, die zelf ook nog grondig in de fout gingen in de eigen defensie. Suzuki speelde zomaar in de voeten van Anders Dreyer, maar in tegenstelling tot zijn collega aan de overkant bleef de Deen niet koelbloedig genoeg en maaide hij de reuzenkans ver naast de Truiense kooi.

Het Anderlecht van voor de rust bleek een schim van dat van na de pauze. De ontketende Brusselaars sneden STVV in nauwelijks zes minuten drie keer de keel over met een kopbal van Thorgan Hazard (50.), een afstandsschot van Mario Stroeykens (52.) en binnentikker van Kasper Dolberg (55.). Invaller Lucas Vazquez (74.) zette met een omgezette strafschop de kers op de taart. Sint-Truiden probeerde nog wel wat tegen te prikken, maar was na de vier treffers uitgeteld.

Anderlecht blijft zo op acht punten volgen van Union, dat eerder zondag weinig moeite kende met hekkensluiter Kortrijk (1-3).

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni