Belga

Anderlecht raakt niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij Cercle

© Belga
28/04/2024

RSC Anderlecht is zondag op de zesde speeldag in de Champions' Play-off in de Jupiler Pro League niet verder geraakt dan een 1-1-gelijkspel op bezoek bij Cercle Brugge. Paars-wit ziet Club Brugge, dat eerder op de dag overtuigend met 0-3 ging winnen in Genk, helemaal bovenin langszij komen.

Amper elf minuten waren er gespeeld toen een pass van Kyllian Sardella de Cercle-verdediging in stukken sneed. Luis Vazquez ging zo op Warleson af, na een deviatie van de Braziliaanse doelman van Cercle kwam het leer terecht in de voeten Mario Stroeykens, die afwerkte in de korte hoek: 0-1.

Vazquez was verrassend aan de aftrap gekomen in een tweespitsensysteem naast Kasper Dolberg. Anderlecht-coach Brian Riemer kan momenteel immers niet beschikken over zijn twee wingers. Na de tot eind dit jaar uitgevallen Thorgan Hazard was ook Anders Dreyer zondag nog niet beschikbaar, waardoor de Deense coach zich genoodzaakt zag om zijn tactisch systeem bij te stellen.

Met succes, zo leek het aanvankelijk, want paars-wit kon zonder al te grote problemen met een 0-1-achterstand gaan rusten. Vlak voor de pauze had Cercle wel nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar het vizier van topschutter Kévin Denkey bleek niet goed afgesteld. Geen 24e competitietreffer dit seizoen voor de 23-jarige Togolese international, maar vlak na de pauze was hij toch weer betrokken bij de gelijkmaker. Een vrije trap van Denkey kwam via de muur in de voeten van Jesper Daland, die met een grondscherend schot de gelijkmaker tegen de netten knalde: 1-1. Tien minuten later timede Denkey zijn kopbal te slecht om er 2-1 van te maken, maar het was intussen wel duidelijk dat er meer inzat voor de Vereniging.

42 punten

Aan de overzijde kwam de ingevallen Nilson Angulo alleen voor Warleson niet tot scoren, bij de daaropvolgende hoekschop liet Thomas Delaney dan weer een huizenhoge kans liggen. Een doelpunt van de eveneens ingevallen Francis Amuzu op de counter werd terecht afgekeurd voor buitenspel en zo was het in de slotfase toch weer Anderlecht nog dicht bij de zege kwam.

Ook deze keer zaten er buitenshuis geen drie punten in voor de Brusselaars, die net als Club 42 punten tellen. Ook Union mengde zich eerder deze week dankzij een kletterende 0-3-zege bij Antwerp weer in de titelstrijd.

Zondagavond sluit The Great Old de speeldag af met een bezoek aan het Dudenpark. Union volgt momenteel, met een match minder, op vier punten van de voorlopige leider. Voor Genk, vierde met 34 punten, lijkt een derde plaats nog het hoogst haalbare.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni