Anderlecht wint van Club Brugge (1-2) na onwaarschijnlijk slot

25/02/2024

Anderlecht wint op de valreep de topper bij Club Brugge (1-2). Nilson Angulo maakt in de toegevoegde tijd het beslissende doelpunt.

Anderlecht heeft zondag op het veld van Club Brugge de topper van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League gewonnen. Paars-wit haalde het met 1-2 na een laat doelpunt van invaller Nilson Angulo (90.+1). Het is voor Anderlecht de eerste zege in Brugge sinds mei 2018. De Brusselaars lopen als tweede twaalf punten uit op nummer drie Club Brugge.

De partij begon met kansjes aan beide zijden. Dolberg trapte voor Anderlecht in het zijnet, Vetlesen mikte over. Na twaalf minuten leken de bezoekers op voorsprong te komen na een rake knal van Dreyer, maar zijn goal werd afgekeurd voor buitenspel van Dolberg eerder in de actie.

Club ontsnapte, maar zette vervolgens meteen orde op zaken. Een afgeslagen voorzet van Nusa kwam via Vanaken bij Jutgla die in een tijd binnentrapte, 1-0. Anderlecht speelde goed mee en had tien minuten later opnieuw pech. Deze keer werkte Dolberg goed af voor Mignolet, maar zijn treffer werd geannuleerd na voorafgaand hands van Hazard.

De bezoekers bleven ook na rust een doelpunt najagen. Hazard kopte van dichtbij naast, Dolberg vond Mignolet op zijn weg. Een gelijkmaker hing in de lucht en kwam er ook elf minuten voor tijd. De net ingevallen Vazquez kopte een voorzet van Hazard voorbij Mignolet, 1-1.

Club baalde en ging in het slot nog vol voor de winnende treffer. Schmeichel hield met reddingen op Skov Olsen en Nusa de bezoekers recht. Het leek 1-1 te zullen blijven, maar in de toegevoegde tijd sloeg Anderlecht toch nog eens toe. Nilson Angulo, een andere invaller, gleed aan de tweede paal een voorzet van Dreyer tegen de netten. Club bleef verweesd achter. De laatste titeldromen lijken opgeborgen te mogen worden in het Jan Breydelstadion.

Later zondag zijn er nog AA Gent-Antwerp (16u), Union-Standard (18u30) en Eupen-Cercle Brugge.