| Killian Sardella viert zijn goal.

Anderlecht zet Union meteen onder druk met nipte zege tegen Antwerp

30/03/2024

Anderlecht heeft zaterdag de Champions' Play-offs in de Jupiler Pro League op gang getrapt met een 1-0 overwinning tegen Antwerp. Killian Sardella zorgde na rust voor het enige doelpunt in de partij. Antwerp speelde de hele tweede helft met een man minder na rood voor Owen Wijndal. Paars-wit komt in de tussenstand voorlopig op evenveel punten als leider Union (35 ptn), dat maandag nog naar Genk trekt.

Anderlecht en Antwerp begonnen voorzichtig aan de partij. De beste kansen waren voor Vincent Janssen en Mats Rits, maar hun pogingen vonden het doelkader niet.

In het slot van de eerste helft gingen de poppetjes aan het dansen in het Lotto Park. Owen Wijndal en Thorgan Hazard stonden na een opstootje neus aan neus en de Nederlander deed een lichte beweging met het hoofd. Hazard ging theatraal neer en na ingrijpen van de VAR kreeg Wijndal een rood karton onder de neus geschoven.

Eerste goal

Met een man meer kon Anderlecht na rust de opening forceren. Killian Sardella devieerde na 52 minuten een schot van Mario Stroeykens in doel en maakte zo zijn eerste goal voor paars-wit.

De reactie van Antwerp kwam er via Michel-Ange Balikwisha, die een voorzet van Zeno Van Den Bosch recht in de handen van doelman Kasper Schmeichel tikte.

Anderlecht wilde met een tweede treffer de partij in het slot leggen, maar dat lukte niet. Pogingen van Anders Dreyer en Ludwig Augustinsson werden gepareerd door Jean Butez.

Het bleef spannend tot het einde. Antwerp kwam niet meer tot bij Schmeichel. Dreyer trapte in de toegevoegde tijd nog een mogelijkheid op Butez. Het bleef 1-0.