Belga

| De bij Excelsior Brussel aangesloten Zagré liep haar snelste race in drie jaar tijd.

Anne Zagré plaatst zich voor EK atletiek met snelste tijd sinds drie jaar

© Belga - BRUZZ
12/05/2024

De uit Ukkel afkomstige en bij Excelsior Brussel aangesloten Anne Zagré heeft zich zondag geplaatst voor het EK atletiek, volgend maand in Rome. Zagré liep op de Super League van de nationale interclub atletiek de 100 meter horden in 12.87. Het ging voor Zagré om de snelste chrono sinds de Spelen in Tokio in 2021. Voor het EK in Rome is 12.98 vereist, de limiet voor de Spelen in Parijs staat op 12.77.

"Zo snel lopen op een interclub, dat had ik niet durven dromen", zei Zagré na afloop. "Ik kwam wel voor een tijd onder de dertien seconden, omdat ik in mijn vorige wedstrijen voelde dat dat mogelijk was. Uit mijn trainingen kon ik niets afleiden, want mijn knie liet de laatste maanden geen hordetrainingen toe. Ik heb er maar twee gedaan, dus ik kan mij alleen op mijn wedstrijden baseren."

Na enkele moeilijke jaren betekent de toptijd die ze zondag liep in Kessel-Lo veel voor Zagré, van wie het nationale record al negen jaar op 12.71 staat. "Ik ben hier zo blij mee", vertelde ze, duidelijk geëmotioneerd. "Hier heb ik jaren op moeten wachten. De verklaring? Ik kan tenminste lopen op training, ook al is het dan zonder horden. De vorige jaren was het door blessures allemaal nog complexer."

Rome is nu binnen voor Zagré, de Spelen in Parijs nog niet. "Voor mij zijn het EK en de Spelen even belangrijk", benadrukt ze. "Het EK lijkt mij een mooie gelegenheid om de limiet voor Parijs te lopen, maar als het eerder al kan, ga ik dat niet laten liggen. Donderdag krijg ik al een eerste kans in Frankrijk."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Sport , Anne Zagré , Excelsior atletiekclub , 100 meter horden , EK atletiek Rome

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni