AntwerpRWDM

| Verdediger van Antwerp Toby Alderweireld na de 0-4 score tijdens de Jupiler Pro League match tussen RWDM en Royal Antwerp FC in het Edmond Machtens stadion op 11 februari 2024.

RWDM lijdt zware thuisnederlaag tegen Antwerp

© Belga
11/02/2024

Landskampioen Antwerp heeft zondagnamiddag op de 25e speeldag in de hoogste voetbalklasse met 0-4 gewonnen op het veld van staartploeg RWDM.

De Great Old kwam na een kwartier op voorsprong via aanvoerder Toby Alderweireld. De Gouden Schoen zette een strafschop om na een fout op Ondrejka. In de 36e minuut mochten de bezoekers een tweede keer juichen. Vincent Janssen vloerde Defourny met een gekruist schot.

Net voor de pauze konden de boeken helemaal toe in het Edmond Machtensstadion na een derde Antwerpse treffer, op naam van Jacob Ondrejka. Die tikte simpel binnen na voorbereidend werk van Janssen. Na de pauze diepte Alderweireld de kloof met een tweede strafschop verder uit. Enkele minuten later viel RWDM met tien na de uitsluiting (twee keer geel) van Philipe Sampaio. In de slotfase veranderde, ondanks een aantal kansen, niets meer aan de score.

In het klassement komt Antwerp met 44 punten opnieuw naast nummer drie Club Brugge. Blauw-zwart won zaterdagavond ook met 4-0 van Eupen. Bij RWDM worden de degradatiezorgen weer wat groter. Het team uit Molenbeek bengelt na een zwakke reeks met 22 punten op de veertiende plaats.