Belga

| Matazo speelde afgelopen donderdag nog voor Antwerp in de bekerfinale in het Koning Boudewijnstadion.

Antwerp-speler uit Sint-Lambrechts-Woluwe betrokken bij dodelijk verkeersongeval

11/05/2024
Updated: 12/05/2024 13.45u

De uit Sint-Lambrechts-Woluwe afkomstige Antwerp-speler Eliot Matazo is zaterdagochtend betrokken geraakt bij een dodelijk verkeersongeval met een fietser. Dat meldt de voetbalclub. Er zouden geen aanwijzingen zijn van overdreven snelheid of alcoholgebruik, aldus Antwerp op X, het vroegere Twitter. Zaterdagavond meldde de politie van Schoten dat de fietser in de loop van de dag aan zijn verwondingen was overleden.

"Volgens de eerste vaststellingen zou de fietser mogelijk verblind door de zon zijn geweest en door het rode licht zijn gereden", schrijft de ploeg van Matazo. Er werd meteen na het ongeval een speeksel- en alcoholtest afgenomen, beide waren negatief.

Antwerp laat weten niet te willen vooruitlopen op het onderzoek, maar alle elementen zouden wijzen op een spijtig ongeval. "Matazo is enorm onder de indruk van de gebeurtenissen en de middenvelder noch de club zullen verdere verklaringen afleggen tot het onderzoek is afgerond", klinkt het. "Onze gedachten gaan uit naar de fietser en zijn familie."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni