| Doelman Schmeichel, verdediger Sardella, scheidsrechter Verboomen en Genk-speler Heynen tijdens de veelbesproken wedstrijd tussen Anderlecht en RC Genk, december 2023.

BAS behandelt herspelen van Anderlecht - Racing Genk vrijdag

© Belga
29/02/2024

Vrijdagmiddag, om 14.30 uur, wordt de voorlopig laatste stap in de saga rond de wedstrijd Anderlecht - Racing Genk gezet. Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) buigt zich dan over de beslissing om te herspelen, genomen door de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP).

Anderlecht won op 23 december met 2-1 van Genk, maar Genk wil de match herspelen omdat bij het beoordelen van een controversiële penaltyfase de regels foutief toegepast werden.

In eerste instantie vingen de Limburgers bot bij het Professional Referee Department (DRP), maar de Disciplinaire Raad oordeelde op 26 januari dat de wedstrijd wel herspeeld moet worden. Anderlecht trok daarop naar de Evocatiecommissie en het BAS om de beslissing aan te vechten, maar ving bij die eerste bot.

Het BAS zal daarom vrijdag in Brussel de zaak behandelen. Uitspraak volgt niet meteen, maar zal er zijn voor 5 maart. Op woensdag 13 maart zou de wedstrijd herspeeld kunnen worden, net op tijd voor het einde van de reguliere competitie.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni