Belga 

| Christian Burgess (archiefbeeld).

Beroep Christian Burgess dinsdag voor Disciplinaire Raad

© Belga
08/04/2024
Updated: 08/04/2024 18.17u

Het veelbesproken disciplinaire beroep over de schorsing van Christian Burgess, verdediger van Union, zal dinsdagmiddag behandeld worden door de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP). Dat meldt de Belgische voetbalbond (KBVB).

De Engelsman werd in de openingswedstrijd van de play-offs, tegen Genk, enkele minuten voor tijd uitgesloten. Bij een ingooi wierp hij de bal opzettelijk tegen het hoofd van Tolu Arokodare.

Burgess kreeg daarvoor in eerste aanleg van het Disciplinaire Comité voor het Profvoetbal (DCP) één wedstrijd schorsing, plus één met uitstel, voor fysiek wangedrag. Het bondsparket had echter twee matchen schorsing gevorderd, en ging daarom in beroep.

Over het beroep ontstond een twist tussen bondsparket en Union. De club zegt dat het parket pas tijdens de wedstrijd van deze zondag meldde dat het in beroep ging tegen de beslissing, waardoor Burgess onterecht plaatsnam in de tribune tegen Cercle Brugge.

Het beroep van het bondsparket is namelijk opschortend, waardoor de straf van Burgess pas een week later zou ingaan, na de uitspraak van de DRP. Dat zou betekenen dat Burgess, bij schorsing, ook nog de Brusselse derby tegen Anderlecht van komend weekend zou missen.

Telefoontje

Meerdere media meldden dat Union-CEO Philippe Bormans afgelopen weekend bondsprocureur Ebe Verhaegen opbelde naar aanleiding van de betwisting. Die bestempelde dat als "ongepast."

Union ziet dat anders, zo klinkt het maandag in een schriftelijke reactie. "De insinuaties dat er contact opgenomen werd om de beslissing van het parket om in beroep te gaan te beïnvloeden, zijn ongegrond en ongerechtvaardigd. We distantiëren ons van die aantijgingen en onthouden ons van verdere commentaar, zodat de debatten rustig kunnen verlopen."

De Belgische voetbalbond meldde maandag ook dat het telefoontje geen juridisch staartje krijgt. "De bondsprocureur heeft melding gemaakt van een ongepaste contactname door de CEO van Union," aldus de Koninklijke Voetbalbond. "Door dit te melden wordt de onpartijdigheid van het bondsparket verzekerd." De bond maakt ook duidelijk dat er verder dus geen stappen genomen zullen worden.

De Disciplinaire Raad komt dinsdag om 13u30 samen in het hoofdkwartier van de KBVB in Tubeke.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni