Photonews

| RWDM-verdediger Adaramola Omotayo tijdens de Jupiler Pro League Relegation Play-Off match tegen Sporting Charleroi, op 6 april 2024.

Charleroi en RWDM delen punten in opener van Relegation Play-off

06/04/2024

Charleroi en RWDM hebben zaterdagnamiddag op de eerste speeldag van de Relegation Play-off 0-0 gelijkgespeeld. In het klassement hebben de Karolo's nu zes punten voorsprong op RWDM, Eupen en Kortrijk. Die laatste twee spelen zondagnamiddag (16u) tegen elkaar aan de Kehrweg.

Zowel Charleroi als RWDM wisselde na de reguliere competitie van coach. Bij de Zebra's nam Rik De Mil de taken over van Felice Mazzu terwijl RWDM zijn lot verbond aan Yannick Ferrera, de vervanger van Bruno Irles. Bij beide teams waait dus een frisse wind, in de hoop zo het behoud af te dwingen.

De bezoekers uit Molenbeek hadden aanvankelijk het overwicht maar de beste kans was wel voor de thuisploeg. Een kopbal van Antoine Bernier spatte uiteen op de paal (20.). Aan de overzijde raakte Carlos Alberto net niet voorbij doelman Koffi. Zo gingen we rusten met een brilscore.

Gemiste kans

Tien minuten na de kampwissel kreeg RWDM een unieke kans op de 0-1 maar Mickaël Biron miste een penalty. Koffi koos de juiste hoek en bracht redding voor de Zebra's. Diezelfde Biron kreeg een handvol minuten later de kans om zijn misser recht te zetten, maar vanop amper een meter liet hij de voorsprong toch liggen.

Charleroi had het balbezit maar net als in de reguliere competitie hadden de Zebra's het erg moeilijk om gevaar te creëren. Zo bleven de toeschouwers in het Stade du Pays op hun honger zitten. Vooral voor RWDM is dit gelijkspel een gemiste kans. Als de Brusselaars zich willen redden, zullen ze in de volgende vijf wedstrijden een pak efficiënter moeten omspringen met de kansen.