20240514_Montage titelstrijd tussen RSC Anderlecht en Union Saint-Gilloise_(c)_PhotoNews Montage BRUZZ

PhotoNews/Montage: BRUZZ

| Titelstrijd tussen RSC Anderlecht en Union Saint-Gilloise.

DEBATTEER MEE Brusselse titelstrijd: 'Union verdient het als enige om kampioen te worden'

© BRUZZ
17/05/2024
Updated: 19/05/2024 10.16u

Wij vroegen aan onze lezers welke Brusselse club ze het liefst kampioen zien spelen. Zes op de tien deelnemers aan de poll vindt dat Union de titel verdient, omdat de ploeg een geweldig parcours heeft afgelegd in de laatste drie seizoenen.

Zondag kan RSC Anderlecht zich tegen Club Brugge voor de 35ste keer tot landskampioen kronen, als Union eerder op de dag niet wint tegen Cercle Brugge. 20 deelnemers hopen dan ook dat Anderlecht de titel kan pakken. Anderlecht heeft na jaren van teleurstelling eindelijk weer succes geboekt en de deelnemers hopen dat het succes een boost zal geven aan de ploeg. “Anderlecht heeft diep gezeten. Dit is niet alleen een prijs voor de spelers en de club, maar ook al die supporters die er al die tijd zijn gebleven”, schrijft lezer Mattias C.

Toch vinden 42 deelnemers dat Union gedurende het hele seizoen de beste ploeg was. Ondanks play-offs met een puntenhalvering en een mindere periode van vier wedstrijden verdient Union het kampioenschap vanwege het sterke voetbal en de veerkracht. “Na drie straffe jaren en overduidelijke winst in de reguliere competitie verdient Union het om kampioen te worden”, zegt Sofie DG.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni