RWDM en Standard hebben zaterdagnamiddag in de openingswedstrijd van de 24e speeldag in de Jupiler Pro League 2-2 gelijkgespeeld. Beide ploegen hoopten vooraf mits een deugddoende zege een negatieve spiraal te doorbreken.

Na een 1 op 9 sinds de overname van Ivan Leko in Luik was Standard in het klassement weggezakt naar de twaalfde plaats, maar net boven de degradatiezone. Bij RWDM waren de sportieve zorgen na vijf opeenvolgende nederlagen en een vijftiende plek nog groter.

De belangen waren dus groot in het Edmond Machtensstadion, waar de bezoekers de beste start namen. Wilfried Kanga opende na tien minuten de score met een rake schuiver, maar nog voor halfweg de eerste helft hingen de bordjes opnieuw in evenwicht na een knappe uithaal van Mickäel Biron.

Weinig kansen

In de tweede periode gingen beide elftallen op zoek naar de broodnodige driepunter, maar het publiek kreeg vooral veel strijd en weinig kansen voorgeschoteld, al veranderde dat wel in een prangende slotfase.

Twee keer maakte een invaller het verschil. Eerst mocht het RWDM-publiek juichen na de 2-1 door Ilay Camara (83.), die scoorde met een schot in de benedenhoek. Maar vrijwel meteen maakte Standard met een gelukje gelijk. Een schot van Dewaele vloog via het been van Kelvin Yeboah tegen de netten: 2-2. Dat was meteen ook de eindstand.

In het klassement schieten beide teams weinig op met het punt. Standard is nu elfde met 25 punten, RWDM dertiende met drie punten minder.

Later op de avond volgen nog drie wedstrijden in 1A met als topaffiche het bezoek van leider Union aan KRC Genk.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni