| Thomas Detry in actie op de Olympische Spelen van Tokio (2021), archiefbeeld

Gedeelde tweede plaats voor Brusselaar Thomas Detry na tweede ronde van US Open golf

© Belga
15/06/2024

Thomas Detry staat gedeeld tweede na de tweede dag van de US Open golf in het Amerikaanse Pinehurst (North Carolina). De 31-jarige Brusselaar kwam in zijn tweede ronde tot 67 slagen en maakte zo zeven plaatsen winst.

Detry ging op de tweede parcourshelft van start en putte op holes elf, twaalf en dertien drie birdies weg. Dat betekent dat hij één slag onder de par sloeg voor die hole.

Op de veertiende hole ging hij in de fout. Nadat hij op de vier volgende holes de par hield, putte hij op holes één, drie en vijf nogmaals drie birdies weg. Aan het einde van zijn ronde moest hij op de par-3 lange zesde hole een bogey op zijn kaart schrijven. Daar sloeg hij de hole met één slag meer dan de par. Op de achtste hole ging hij ook nog eens in de fout.

67 slagen

Zijn ronde van 67 slagen, drie onder par, was de op één na beste ronde van de dag. Detry telt een slag meer dan de Zweedse leider Ludvig Åberg. Hij deelt de tweede plaats met de Amerikanen Bryson DeChambeau en Patrick Cantlay.

"Dit had ik vooraf echt niet voor mogelijk gehouden," verklaarde een tevreden Detry achteraf. "Ik speelde vandaag vooral doelgericht golf en hoog." Slechts vijftien spelers staan met een score onder par achter hun naam op de moeilijke en lange Pinehurst N° 2 golfbaan.

"Dit had ik vooraf echt niet voor mogelijk gehouden, ik speelde vandaag vooral doelgericht golf en hoog."

Thomas Detry

Brusselse golfspeler, nummer 55 op de wereldranglijst

Detry liet zich vooral opmerken door de goede putting. "Dat was het belangrijkste vandaag", knikte hij. "Ik speelde meer ontspannen."

De Brusselaar werd vorige maand ook al knap vierde op het PGA Championship. "Dat was een fantastisch resultaat. Ik heb bewezen dat ik het in mij heb om te concurreren met de beste spelers ter wereld."

Oud-winnaars Tiger Woods en Dustin Johnson moesten vroegtijdig hun koffers pakken. Nummer één van de wereld Scottie Scheffler moest genoegen nemen met een ronde van 74 slagen en een 57e plaats. Dat volstond net om de cut te halen.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni