| Een beeld van de na supportersprotest gestaakte wedstrijd van RWDM tegen KAS Eupen van 21 januari 2024.

Gestaakte match RWDM-Eupen wordt woensdag uitgespeeld

22/01/2024

De competitiewedstrijd RWDM-Eupen, die zondagavond in de 85e minuut gestaakt werd na wangedrag van de fans van de thuisploeg, wordt woensdag om 15 uur achter gesloten deuren uitgespeeld. Dat heeft Lorin Parys, de CEO van de Pro League, maandag bevestigd aan Belga.

De slotwedstrijd van de 21e speeldag in de Jupiler Pro League werd in de 85e minuut definitief stopgezet. Eerder was de wedstrijd al tijdelijk stilgelegd door scheidsrechter Nathan Verboomen nadat fans van de thuisploeg bij een 0-1 achterstand vuurwerkbommetjes op het veld hadden gegooid. Vlak voor het uur had Renaud Emond met een rake kopbal na een hoekschop de bezoekers uit Eupen op voorsprong gebracht in het Edmond Machtensstadion.

Na een onderbreking van een twintigtal minuten werd de wedstrijd opnieuw op gang gefloten, maar dat was maar voor heel even. Vrijwel meteen werd er weer een rookbom op het veld gegooid, waarna Verboomen definitief affloot en iedereen terug naar binnen stuurde.

"Woensdag om 15 uur wordt RWDM-Eupen uitgespeeld", stelde Parys. "Het bleek dan mogelijk nadat de kalendermanager dit heeft afgetoetst bij de plaatselijke politiezone."

Als een match wordt stopgezet door wangedrag van supporters, moet volgens het reglement van de Pro League het restant van de wedstrijd op latere datum uitgespeeld worden achter gesloten deuren, met de score op het moment van de stopzetting.