klauswilliam_RWDM.jpg

PRD maakt beroep van RWDM niet over: 'Geen vergissing in toepassing spelregels'

© Belga
08/02/2024

Het Professional Refereeing Department (PRD) zal de klacht van RWD Molenbeek, over een gecontesteerde scheidsrechterlijke beslissing tijdens de wedstrijd van eind januari in de Jupiler Pro League op het veld van KV Mechelen (3-1), niet overmaken aan de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal. Dat heeft de Belgische voetbalbond (KBVB) woensdagavond gemeld.

RWDM ging enkele dagen na de nederlaag op het veld van KV Mechelen in beroep bij het PRD. Volgens de Brusselse club vond tijdens de wedstrijd "een aanzienlijke scheidsrechterlijke dwaling" plaats, die het resultaat beïnvloedde. RWDM vond dat het in de 69e minuut een strafschop had moeten krijgen na hands van thuisspeler Geoffry Hairemans.

Maar de promovendus kreeg geen penalty, ook niet na tussenkomst van de VAR. RWDM voerde aan dat de uitleg die het kreeg van de scheidsrechter over de bewuste spelfase "vragen opriep" en een "vreselijk gebrek" aan kennis van de spelregels liet zien.

'Beoordeling van een spelfeit'

De Brusselse club wilde daarom de uitslag laten schrappen en de wedstrijd herspelen. Het PRD boog zich over de klacht maar vindt een doorverwijzing naar de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal niet nodig. "Vertegenwoordigers van de betrokken clubs werden gehoord net als de betrokken scheidsrechter", aldus de KBVB in een mededeling.

"Het PRD heeft, na beraad, geoordeeld dat het een beoordeling door de scheidsrechter van een spelfeit betreft. En dat er dus geen vergissing is gemaakt in de toepassing van de spelregels. De zaak wordt dan ook niet overgemaakt aan de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal."

RWDM verwees in zijn betoog als precedent naar de competitiewedstrijd van eind december tussen RSC Anderlecht en KRC Genk, die opnieuw gespeeld moet worden. In eerste instantie ving Genk na een klacht om foutief toegepaste spelregels bot bij het PRD, maar in beroep kreeg het wel gelijk van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek, Sport, RWDM, Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni