Belga

| Augustinsson en Vertonghen proberen El Ouahdi af te stoppen.

Racing Genk deelt koploper RSC Anderlecht tik uit in titelstrijd

© Belga
21/04/2024

Leider RSC Anderlecht heeft zaterdagavond op de vierde speeldag van de Champions' Play-offs met 2-1 in het zand gebeten op het veld van Racing Genk. Paars-wit blijft in de tussenstand helemaal bovenin steken op 38 punten en moet na zondagavond mogelijk Union Sint-Gillis (35 ptn) opnieuw naast zich dulden, als het wint van nummer vier Club Brugge (33 ptn). Blauw-wit volgt op de derde positie met 34 eenheden.

Na zo'n handvol minuten had de thuisploeg al twee prima kansen versierd. Kasper Schmeichel moest zich onderscheiden op een schot van de doorgebroken Tolu Arokodare en een volley van Zakaria El Ouahdi. Net voor het verstrijken van het openingskwartier was het wel raak: El Ouahdi stak door tot in de loop van Arokodare (14.), die het leer langs Schmeichel in doel schoof.

Snel na de onderbreking kopte Jan Vertonghen een corner door tot bij Federico Gattoni, die de gelijkmaker net over de Genkse kooi kopte. RSCA rook bloed en Francis Amuzu zag niet veel later zijn schicht tegen het doelkader stranden.

Genk reageerde met een schuiver van El Ouahdi aan de verkeerde kant van de paal. Met nog een kwartier op de klok kwamen de bezoekers op gelijke hoogte dankzij Anders Dreyer (75.), die de bal in de linkerbovenhoek schilderde. De Limburgers kregen in het slot een strafschop wanneer Killian Sardella van dichtbij een trap van Alieu Fadera met de handen beroerde. Andi Zeqiri (90.+1) hield het hoofd koel en nam Schmeichel met een panenka te grazen.

Zondag volgen de twee andere ontmoetingen van de vierde speelronde in de Champions' Play-offs. Antwerp maakt om 13u30 opnieuw de verplaatsing naar Jan Breydel, ditmaal om Cercle Brugge partij te geven. Vanaf 18u30 zijn het kwakkelende Union en ploeg in vorm Club Brugge aan zet in het Dudenpark.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni