Belga.

Maellyse Brassart heeft na val nog één kans om Olympische Spelen te halen

© Belga
19/04/2024

Maellyse Brassart uit Brussel is vrijdag als zevende geëindigd tijdens de brugfinale van de Wereldbeker turnen in het Qatarese Doha. De 22-jarige kwam ten val en behaalde zo slechts een score van 12,066 punten. Het goud was voor de Algerijnse Kaylia Nemour (15,366 ptn).

Brassart plaatste zich woensdag voor de finale dankzij een score van 13,266 punten en een zesde plaats in de kwalificaties. Donderdag kon ze zich op de balk niet kwalificeren voor de finale. Ze werd er in de kwalificaties tiende, met 12,566 punten, en is tweede reserve voor de finale.

Brassart hoopt nog een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen. Om zich in de Qatarese hoofdstad te verzekeren van een plaats in Parijs, moest ze de brugfinale winnen en hopen op enkele misstappen van concurrentes. Dat gebeurde echter niet.

Per toestel plaatsen de beste twee turners over de vier Wereldbekermanches (beste drie resultaten tellen) van de niet geplaatste landen zich voor Parijs.

Nog één kans

Brassart krijgt nu nog een kans. Op het EK in Rimini (2-5 mei) is er ook nog een ticket voor de beste turnster van de ongeplaatste landen in de allroundcompetitie.

Nina Derwael, Luka Van den Keybus en Noah Kuavita dwongen eerder al kwalificatie voor de Spelen af. De Belgische mannen hebben ook nog een derde quotumplaats, die nog moet ingevuld worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Maellyse Brassart , Wereldbeker turnen , Olympische Spelen Parijs

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni