| El Khannouss (rechts) in duel met Mario Stroeykens (links) tijdens de laatste wedstrijd tussen Racing Genk en RSC Anderlecht.

Racing Genk wil zowel voor Disciplinaire Raad als BAS gelijk halen

© Belga
17/01/2024

KRC Genk heeft woensdag in een persbericht aangegeven een beroepsprocedure te starten bij zowel de Disciplinaire Raad voor het profvoetbal als het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Limburgers gaan niet akkoord met de beslissing van het Professional Refereeing Department (PRD) van vorige week maandag om het competitieduel tussen Anderlecht en Genk van 23 december niet te laten herspelen na een controversiële penaltyfase.

"KRC Genk blijft van oordeel dat er een vergissing in de toepassing van de spelregels werd begaan", zo legde de club uit. "Het behoort toe aan een onafhankelijke instelling om hier een oordeel over te vellen. In de media verschenen reeds verschillende pistes over de te nemen stappen in de beroepsprocedure. Na extern juridisch advies te hebben ingewonnen over de procedure, heeft de club beslist beroep aan te tekenen bij de Disciplinaire Raad voor het profvoetbal en het dossier tevens in te leiden bij het BAS."

De Disciplinaire Raad behandelt de zaak komende dinsdag in Tubeke.

Controversiële penaltyfase

Genk had eind vorig jaar een klacht ingediend bij het PRD na een controversiële penaltyfase op 23 december, in de competitiewedstrijd op Anderlecht. Genk-kapitein Bryan Heynen zag zijn elfmeter gekeerd door Anderlecht-doelman Kasper Schmeichel, maar in de herneming scoorde Yira Sor. Diens doelpunt werd na enkele verwarrende minuten echter afgekeurd door ref Nathan Verboomen omdat Sor te vroeg het penaltygebied was ingelopen.

Het PRD bevestigde nadien dat Genk een nieuwe penalty had verdiend omdat ook twee spelers van Anderlecht, Yari Verschaeren en Mario Stroeykens, te vroeg het strafschopgebied waren ingelopen, maar oordeelde vorige week maandag dat de scheidsrechters het reglement wel kenden, maar zich louter vergisten bij hun oordeel. De klacht van Genk werd zo ongegrond verklaard. Daar gaan de Limburgers niet mee akkoord.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , Racing Genk , RSC Anderlecht , Herspelen , Belgisch Arbitragehof voor de Sport , Disciplinaire Raad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni