1872 Voetbalcolumnist Guy Dermul 3

| Guy Dermul, RWDM-watcher voor BRUZZ.

Column

Randje buitenspel: kiekendraad

Guy Dermul
© BRUZZ
27/03/2024

Een raadsel: tussen het vak in de tribune waar ik zit en het naburige is eind vorig seizoen tegen de bestaande roestige rood-zwarte ijzeren schutting een extra omheining gebricoleerd, bestaande uit een soort kiekendraad. Op het waarom daarvan kon niemand mij een plausibel antwoord geven.

Het betreft geen vak van het 'andere' kamp. Het probleem is dat het mij en vele anderen het zicht ontneemt op het doel, wat uitermate vervelend is, vermits het doel bereiken toch het doel is van het hele spelletje, de plek van de waarheid, de crime scene. In antwoord op mijn klachtmail naar het secretariaat schreef men: “Wij bekijken dit intern en laten u zo snel mogelijk iets weten.” Het betreft hier kennelijk de soortgelijke snelheid van onze verdediging.

Het krakkemikkige hek staat er nog steeds en niets heeft men mij snel laten weten. Deze wat futiele anekdote kan je als een metafoor lezen voor de club en hoe die bestierd wordt. Geen communicatie, overbodige beslissingen en gebricoleerde handelingen, een trein der traagheid die niet weet welk sportief spoor te kiezen. In de loop van het seizoen is het spelniveau achteruit gedonderd. Een vracht geleende ondermaatse importspelers en drie trainers later, is men er nog steeds niet in geslaagd een ploeg te kneden. In tegenstelling tot onze rechtstreekse concurrenten in deze afvallingsrace.

"Geen communicatie, overbodige beslissingen en gebricoleerde handelingen, een trein der traagheid die niet weet welk sportief spoor te kiezen"

Guy Dermul

voetbalcolumnist RWDM

Tijdens de winterstop stond Molenbeek nog zij aan zij met KV Mechelen, dat met een tijdige, exquise trainerswissel en één welgerichte aankoop maar net de Champions' Play-offs gemist heeft. RWDM ontbeert misschien de nodige intrinsieke spelerskwaliteit voor eerste klasse, maar dat hoeft niet te beletten dat een ontbrekende cohesie gesmeed kan worden door een begenadigde, geslepen coach, zoals die van vorig seizoen, die de baan moest ruimen voor twee afdankertjes uit de buitenlandse competitie. Bruno Irles hield het welgeteld vijf matchen vol. Degradatiespecialist CEO Ganaye kan maar beter in één ruk door vooral zichzelf ontslaan, want na Nancy en Oostende voegt hij nu naar alle waarschijnlijkheid ook Racing White Duivenkot Molenbeek aan zijn palmares toe. Eerder werd ook de geblesseerde Moussa Sissako afgedankt omdat die in het truitje van zijn broer, speler van concurrent Kortrijk, een foto van zijn revalidatie gepost had. In feite geeft het management toe dat het een miskoop gedaan heeft, een van de velen, en nu de spreekwoordelijke stok gevonden heeft om zijn loon niet langer hoeven uit te betalen, een aanfluiting.

De directie en haar broodheer Textor hebben als een kip zonder kop een gammel huis gebricoleerd, met veel kiekendraad maar weinig branie. Financieel houdt het geschuif en gesjacher met kapitalen niet op, daarin zijn ze de primus. Volgend seizoen wellicht in tweede klasse. Bravo.

De BRUZZ-voetbalcolumnisten: Kevin Ruelens en Felix Demeester (Union Saint-Gilloise), Reinout Vander Hulst (RSC Anderlecht) en Guy Dermul (RWDM)

| De BRUZZ-voetbalcolumnisten: Kevin Ruelens en Felix Demeester (Union Saint-Gilloise), Reinout Vander Hulst (RSC Anderlecht) en Guy Dermul (RWDM.)

BRUZZ voetbalcolumns

Columnisten Guy Dermul (RWDM), Reinout Vander Hulst (Anderlecht) en Kevin Ruelens en Felix Demeester (Union) schrijven alternerend over hun Brusselse club.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Opinie , BRUZZ voetbalcolumns , RWDM , Voetbal , supporters , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni