(archiefbeeld)

RSC Anderlecht gaat in beroep tegen beslissing om wedstrijd tegen Genk te laten herspelen

© Belga
27/01/2024

RSC Anderlecht gaat in beroep tegen de beslissing van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal om de wedstrijd tegen Genk te laten herspelen. Dat bevestigde een woordvoerder van paars-wit vrijdagavond.

Eerder op de dag maakte de Koninklijke Belgische Voetbalbond het verdict van de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal bekend. Die oordeelde na een klacht van Genk dat de regels wel degelijk foutief toegepast werden bij het beoordelen van een controversiële penaltyfase in de wedstrijd op verplaatsing bij Anderlecht op 23 december (2-1 zege voor RSCA).

Yira Sor scoorde daarbij in tweede instantie voor Genk, maar stond te vroeg in de zestien. Daarom gaf scheidsrechter Nathan Verboomen een onrechtstreekse vrije trap aan Anderlecht. De bal had echter opnieuw op de stip gemoeten, omdat ook Yari Verschaeren (Anderlecht) al in de zestien stond.

Genk vroeg om de wedstrijd te herspelen, maar ving in eerste instantie bot bij het Professional Referee Department en was tegen die beslissing bij de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal in beroep gegaan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni