Lotto Park, het stadion van voetbalclub RSC Anderlecht

| Lotto Park, het stadion van voetbalclub RSC Anderlecht.

RSC Anderlecht werft Deense doelman Mads Kikkenborg aan

© Belga
27/01/2024

RSC Anderlecht heeft een vervanger gevonden voor zijn Franse doelman Maxime Dupé, die op het punt staat naar OGC Nice te vertrekken. Het wierf zaterdag Mads Kikkenborg aan. De 24-jarige Deen komt over van Lyngby en tekende een contract voor 4,5 seizoen, tot midden 2028.

Kikkenborg (1m97) was de jongste twee seizoenen titularis bij Lyngby, momenteel zevende in de Deense eerste klasse. Bij Anderlecht moet hij de concurrentie aangaan met zijn landgenoot Kasper Schmeichel. Met ook nog Thomaz Delaney, Anders Dreyer en Kasper Dolberg heeft Anderlecht nu vijf Denen in de kern.

"Met Mads voegen we een ander profiel en een extra portie concurrentie toe aan onze kern", verklaart CEO Sports Jesper Fredberg, ook een Deen, op de website van paars-wit. "Hij is een grote doelman met een groot bereik. Mads heeft zich de voorbije twee jaar erg snel en sterk ontwikkeld. We zijn erg benieuwd om hem zijn ontwikkeling hier bij Anderlecht te zien verderzetten."

Begin dit seizoen werd Dupé aangetrokken als vervanger van de naar Brighton vertrokken Nederlander Bart Verbruggen, maar daarna kwam ook nog Schmeichel erbij en verloor Dupé zijn basisplaats.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni