Archiefbeeld

RWDM-directie werkt thuis uit vrees voor boze supporters

© BRUZZ
13/05/2024

De directie van de Molenbeekse voetbalclub RWDM werkt vandaag thuis. Dat meldt BX1 en wordt aan BRUZZ bevestigd door de club.

“Dat doen we op aanraden van de politie”, zo verklaart Damien Bytebier, woordvoerder van RWDM. “We nemen deze maatregel na de incidenten van afgelopen zaterdag.”

Toen zaterdag duidelijk werd dat de club degradeert, hebben enkele tientallen boze supporters de spelersbus opgewacht. Ze wilden ook het veld bestormen om hun ongenoegen uit te drukken. Want “de directie is eerder het doelwit dan de spelers,” zo geeft een medewerker van RWDM mee aan BX1.

Amokmakers

Medewerkers van RWDM belden daarop de politie, die een uur lang probeerde te voorkomen dat supporters binnen zouden geraken. Uiteindelijk wisten enkele amokmakers toch het Machtensstadion binnen te dringen. Daarbij beschadigden ze delen van de parking.

De directie werkt daarom vandaag liever van op afstand. Maar “de situatie aan het stadion is nu kalm, het thuiswerk slechts preventief”, zo geeft Bytebier nog mee.

Challenger Pro League

Het botert al een hele tijd niet tussen RWDM-supporters en de directie door teleurstellende sportieve resultaten. RWDM verloor vorige zaterdag met 2-0 van Eupen. De club verhuist daardoor volgend seizoen naar de Challenger Pro League of Klasse 1B.

"Heel de ploeg is natuurlijk teleurgesteld," zo bevestigt Bytebier "Maar het verhaal van de club stopt hier niet. We zijn nu bezig met het volgende seizoen voor te bereiden, dat werk begint vandaag."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni