Promovendus RWDM en Oud-Heverlee Leuven hebben zaterdagnamiddag de punten gedeeld in de kelderkraker van de 27e speeldag in de Jupiler Pro League. In het Brusselse Edmond Machtensstadion werd het 1-1.

Op het halfuur zette Mickaël Biron RWDM op voorsprong, na een knappe actie van Ilay Camara. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van die voorsprong, want nauwelijks enkele minuten later was daar Ewoud Pletinckx al met de gelijkmaker voor de bezoekers uit Leuven, na een hoekschop van Maziz.

Een logische 1-1-ruststand was het gevolg, en ook na de pauze slaagden beide teams er niet in om afstand te nemen. Zowel OHL als RWDM kwam welgeteld nog één keer dicht bij een doelpunt. Voor de Leuvenaars raakte Thorsteinsson met een afstandschot de paal, aan de overzijde werd een treffer van Makhtar Gueye afgekeurd wegens eerder buitenspel van Camara.

Met het gelijkspel schieten beide teams niet veel op in de stand. OHL doet nog de beste zaak omdat het dankzij dit punt op verplaatsing één punt meer telt dan Sporting Charleroi, dat vrijdagavond de speeldag opende met een 0-1-thuisnederlaag tegen vicekampioen KRC Genk. Met een twaalfde stek staan de Leuvenaars op de eerste veilige plaats in het klassement. De nummers dertien tot en met zestien zijn na afloop van de reguliere competitie veroordeeld tot het spelen van Play-downs. Voorlopig zijn dit Charleroi (25 punten), RWDM (23), Eupen (21) en KV Kortrijk (18).

De Kortrijkzanen zijn de voorbije weken echter in betere doen en trekken zaterdagavond nog naar KV Mechelen, dat onder Besnik Hasi herboren lijkt en plots weer meedoet voor Play-off I, al zijn de plaatsen daar erg duur. STVV tegen Westerlo is het duel der middenmoters, met de nummer negen tegen de nummer tien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni