RWDM geeft rode lantaarn door aan KV Kortrijk na zege tegen Eupen

© Belga
13/04/2024

Promovendus RWDM heeft zaterdagnamiddag op de tweede speeldag in de Relegation Play-off in een leeg Edmond Machtensstadion met 3-1 gewonnen van KAS Eupen. De Brusselse fusieclub boekte zo zijn eerste zege sinds 16 december. De supporters, die de match niet mochten bijwonen, dankten de spelers na afloop buiten het stadion.

RWDM geeft de rode lantaarn opnieuw door aan KV Kortrijk, dat zondagnamiddag in het Guldensporenstadion Sporting Charleroi ontvangt.

Na een matige eerste helft waren beide teams nog in evenwicht na een strafschoptreffer langs elke kant. Halverwege de eerste helft ging het leer voor het eerst op de stip, na een overtreding van Mickaël Biron op Regan Charles-Cook. Gary Magnée trapte de bezoekers uit de Oostkantons op voorsprong in het Edmond Machtensstadion, dat leeg was als straf voor de ongeregeldheden tijdens de stopgezette competitiewedstrijd van eind januari in Sint-Jans-Molenbeek tegen... Eupen.

Nog voor de pauze was echter alles te herdoen. Na duidelijk handspel in de zestien van Keita kreeg Makhtar Gueye de elfmeter niet voorbij Eupen-doelman Gabriel Slonina, maar Shuto Abe was goed gevolgd om de rebound toch in doel te trappen: 1-1.

Voorlopige tweede plaats

Tien minuten na rust rondde diezelfde Abe voor de thuisploeg een counter uit het boekje met het hoofd prima af: 2-1 en RWDM zowaar op rozen in deze degradatieclash. Bij een nieuwe tegenaanval in het slot van de wedstrijd was het deze keer wel raak voor Makhtar Gueye. De Senegalese spits mikte het leer in de korte benedenhoek voorbij Slonina en stelde met de 3-1 de Molenbeekse thuiszege veilig. Met een penaltymisser helemaal op het einde liet Magnée het na om het nog spannend te maken.

Met 27 punten komt RWDM voorlopig zelfs op de tweede plaats terecht in de play-offs tegen de degradatie. Die stek geeft na de play-offs recht op deelname aan de barrages met de tweedeklassers. Enkel de winnaar van de Relegation Play-off is zeker van een verlengd verblijf in de hoogste afdeling. Voorlopig is dat Charleroi, dat met een match minder een bonus heeft van drie punten op zijn eerste achtervolger. Nadien volgen Kortrijk en Eupen op vijf punten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni