David Sousa Albino (RWDM)en Isaak Davies vechten voor de bal.

RWDM botst op Kortrijkse muur en verliest met 0-1

© Belga
28/04/2024
Updated: 29/04/2024 11.40u

KV Kortrijk heeft zondag zijn laatste strohalm gegrepen in de strijd voor het behoud in de Jupiler Pro League. De Kerels wonnen op de vierde speeldag van de Relegation Play-off met 0-1 bij grote concurrent RWDM. Dat was bij een zege zeker geweest van de barrageplaats.

Door de nederlaag zien de Brusselaars, die als tweede 30 punten tellen, nummer drie Kortrijk (28 ptn) naderen tot op twee punten. Ook Eupen (25 ptn) is nog niet helemaal uitgeteld. Er resten de ploegen in de Relegation Play-off nog twee speeldagen.

Kortrijk had absoluut een overwinning nodig en toonde zich meteen in de openingsfase in het Edmond Machtensstadion. Linksachter Nayel Mehssatou glipte na een kwartier door de buitenspelval en knalde raak in de verste hoek, 0-1.

RWDM was even van slag en had niet meteen een reactie in huis. Kortrijk kroop intussen in een egelstelling, maar bleef loeren op een mogelijkheid. Thierry Ambrose en Isaak Davies misten het doelkader. RWDM leek meteen na rust op gelijke hoogte te komen. Carlos Alberto trof fraai raak, maar raakte de bal voor zijn schot met de hand. De treffer werd op aangeven van de VAR afgekeurd.

Muur

RWDM bleef de hele tweede helft druk zetten. De bezoekers bouwden echter een muur rond het doel van Lucas Pirard. Mickaël Biron trapte de grootste kans van de thuisploeg op de Kortrijk-doelman. De West-Vlamingen vochten zich met het mes tussen de tanden naar een belangrijke driepunter. Eindstand: 0-1.

Vrijdag verzekerde Sporting Charleroi zich van een verlengd verblijf in de hoogste klasse dankzij een 1-2-zege op het veld van Eupen. De Carolo's zijn zeker van de eerste plaats in de Relegation Play-off, met 39 punten.

RWDM-supporter Mikey: "Het is zo'n tumultueus seizoen geweest. Terug naar tweede klasse zou jammer zijn."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni