| RWDM-keeper Theo Defourny is ontgoocheld.

RWDM verliest in extremis met 3-1 van Mechelen

28/01/2024

KV Mechelen heeft zondagavond een tienkoppig RWDM pas in de blessuretijd kunnen verschalken: 3-1. Na doelpunten van Patrick Pflücke (1-0) en Pathe Mboup (1-1) leek de match op 1-1 te eindigen, tot Rob Schoofs en opnieuw Pflücke nog raak troffen.

Achter de Kazerne moesten de bezoekers uit Molenbeek al na vier minuten voorstpelen met een man minder. Jeff Reine-Adélaïde ging met gestrekt been door op de enkel van Lauerbach. Scheidsrechter Staessen gaf in eerste instantie geel, maar op aangeven van de VAR werd dit rood.

Ondanks de manmeersituatie kon KV Mechelen niet scoren voor de rust, al had het wel enkele goede mogelijkheden. Defourny ging goed plat op een schot van Pflücke. Een omhaal van de Duitser van Malinwa ging net naast. Een afzwaaiend schot van Schoofs zoefde richting de verkeerde kant van de paal.

Zeven minuten ver in de tweede helft was KV Mechelen heel dicht bij het openingsdoelpunt. Lauberbach trapte de bal via een RWDM-verdediger tegen de paal. Even later vreesde KV Mechelen een strafschop voor RWDM, maar ref Staessens oordeelde dat Hairemans geen handsbal had begaan. Meteen daarna kwam de verdiende 1-0 dan toch op het scorebord. Pflücke krulde van aan de rand van het zestienmetergebied de bal knap in doel.

Aan de overzijde kwam Coucke gepast tussenbeide op een poging van Gueye. En even later deed RWDM zowaar de netten trillen. Camara stuurde de eveneens ingevallen Mboup diep, die duwde de 1-1 netjes binnen. Een enorme domper voor KV Mechelen. Coucke hield in de blessuretijd Sarr van de 1-2, maar de Mechelaars zouden toch nog aan het langste eind trekken dankzij een fenomenaal afstandsschot van Schoofs.

Pflücke deed de boeken voor RWDM helemaal toe. Hij trapte de 3-1 in een leeg doel - Defourny was mee opgerukt op een vrije trap.

In de stand is KV Mechelen achtste met 28 punten. RWDM staat in de gevarenzone, het is 14e met 21 punten.