Photonews

| Union - Club Brugge op 21 april 2024

Tienkoppig Club Brugge gooit titelstrijd open met gevleide zege tegen Union

21/04/2024

Club Brugge heeft zondagavond op bezoek bij Union de titelstrijd helemaal open gegooid. Blauw-zwart won in het Dudenpark op een diefje met 1-2 en nadert in de stand tot op twee punten van leider Anderlecht (38 punten). Union zakt naar plaats drie met 35 eenheden, Genk (34 ptn) is als vierde amper vier punten verwijderd van de leidersplaats.

Union kende met 0 op 9 een onfortuinlijke start van de play-offs, maar kon zich bij winst gewoon weer naar de koppositie hijsen. Club leefde na de Europese kwalificatie dan weer op een wolk en kon bij een zege over de Brusselaars wippen tot op twee puntjes van Anderlecht.

Union startte alvast veelbelovend met pogingen van Gustav Nilsson en Cameron Puertas, terwijl Club nog wat vermoeid leek van zijn midweekwedstrijd en geen sprankelend voetbal op de mat legde. Blauw-zwart was wel gevaarlijk met enkele voorzetten, maar speelde te passief en afwachtend om de Brusselaars in verlegenheid te brengen.

Zeven minuten na de pauze flaterde Antony Moris voor de tweede wedstrijd op een rij. De Luxemburgse keeper wilde een lel geven op een uittrap, maar vlamde het leer pardoes tegen de voet van Hugo Vetlesen. De bal liep tergend traag over de doellijn en zorgde voor de vierde achterstand op een rij voor de Brusselaars. Union moest veerkracht tonen en bleef niet bij de pakken zitten.

De mannen van Alexander Blessin domineerden de bezoekers, die halfweg de tweede helft met zijn tienen verder moesten na een tweede gele kaart voor doelpuntenmaker Vetlesen. Maar een kwartier voor tijd kreeg de thuisploeg een nieuwe uppercut te verwerken, nadat Bjorn Meijer de corner van Maxim De Cuyper via de paal binnenkopte. Puertas maakte er met een enig mooi doelpunt vanop vrije trap nog 1-2 van, maar verder kwam Union niet meer.