PhotoNews

| Cameron Puertas van Union Saint-Gilloise tijdens de thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht in het eigen Dudenpark van 5 mei 2024.

Union en Anderlecht spelen op 27 juli eerste Brusselse wedstrijden van nieuwe seizoen

© Belga
11/06/2024

Club Brugge en KV Mechelen spelen op vrijdag 26 juli de openingswedstrijd van het seizoen 2024-2025 in de Jupiler Pro League. Dat maakte de Pro League dinsdag bekend tijdens de kalendervoorstelling van het nieuwe seizoen. Een dag later mogen de eerste Brusselse clubs aantreden: Union trekt naar promovendus Dender, Anderlecht ontvangt STVV.

Op zaterdag 27 juli verplaatst bekerwinnaar en vicekampioen Union zich naar promovendus Dender. Anderlecht speelt op dezelfde dag gastheer voor STVV. De eerste Super Sunday is er op speeldag 6 met Club Brugge-Cercle Brugge, Gent-Antwerp en Union-Anderlecht.

Voorlopig liggen de exacte speelmomenten voor de eerste zeven speeldagen vast. Op 3 september - nadat de resultaten van de Belgische ploegen in de Europese voorrondes bekend zijn - worden de tijdstippen voor de speeldagen 8 tot 20 bekendgemaakt.

Het competitieformat voor volgend seizoen in de Jupiler Pro League blijft hetzelfde. Na de reguliere competitie speelt de top zes Champions' Play-offs. Nummers zeven tot en met twaalf komen uit in de Europe Play-offs en de laatste vier in de rangschikking strijden voor het behoud in de Relegation Play-off. Bij Champions' Play-offs en Europe Play-offs worden de punten gehalveerd. Dat is niet het geval bij de Relegation Play-off, waarin de laatste twee teams rechtstreeks degraderen. Het derde laatste team speelt barragewedstrijden tegen de winnaar van de Promotion Play-offs in de Challenger Pro League.

Een week voor de start van de competitie, op zaterdag 20 juli, ontvangt kampioen Club Brugge bekerwinnaar Union in het Jan Breydelstadion voor de Supercup. Blauw-zwart snoepte in de voorbije Champions' Play-offs na een indrukwekkende inhaalrace verrassend de titel weg voor de neus van Union en Anderlecht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni