Viert Anderlecht vanavond het ultieme titelfeest?

Brusselse titelstrijd

Viert Anderlecht vanavond 35e landstitel? In dit scenario ontkurkt paars-wit de champagne

© BRUZZ
19/05/2024

De weg naar de landstitel ligt met nog twee speeldagen op de teller nog steeds open. Voor Anderlecht is die weg het kortst, voor Union het langst. Enkel in één specifiek scenario gaat paars-wit een grandioze feestnacht tegemoet.

Op papier ziet de opdracht voor Anderlecht er als volgt uit: thuis drie punten pakken tegen Club Brugge, als het kan rekenen op puntenverlies van Union op bezoek bij Cercle Brugge eerder op de dag. Enkel als Union niet wint en Anderlecht vanavond zelf wint, kroont paars-wit zich dus tot kampioen.

Dat scenario zullen de Unionisten koste wat kost willen vermijden door straks zelf de drie punten mee te nemen naar Brussel. In dat geval valt de beslissing sowieso op de slotspeeldag volgend weekend, ongeacht het resultaat tussen Anderlecht en Club Brugge later vanavond.

Spectaculaire slotspeeldag?

Bij een zege van Union en een gelijkspel tussen Anderlecht en Club Brugge stevenen we net zoals vorig seizoen af op een spectaculaire slotspeeldag waarin drie teams nog kans maken op de titel. In dat scenario staan de drie clubs op slechts één punt van elkaar.

Bij een zege van Union en winst voor Anderlecht of Club Brugge later op de dag, ligt de winnaar uit dat duel in polepositie om de titel op de slotspeeldag te pakken.

De stand bij het induiken van de voorlaatste speeldag

  1. Anderlecht (46)
  2. Club Brugge (46)
  3. Union (43)

Bij een gelijk puntenaantal wordt gekeken naar de stand na de reguliere competitie, en is Union dus in het voordeel ten opzichte van de twee andere teams, terwijl Anderlecht in het voordeel is ten opzichte van Club Brugge. Blauw-zwart is bij een gelijk puntenaantal nooit landskampioen.

Op de laatste speeldag trekt Anderlecht naar Antwerp, ontvangt Union Genk en heeft Club Brugge het thuisvoordeel in de stadsderby tegen Cercle Brugge.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , RSC Anderlecht , Brusselse titelstrijd

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni