| Fans van Union voor de kwartfinale in de Beker van België tegen Anderlecht.

Voetbalfans verzamelen voor uitverkochte bekerclash, aanhang Anderlecht heeft vertraging

KVDP
© BRUZZ
25/01/2024
Updated: 25/01/2024 19.54u

Drie jaar na hun laatste treffen in het kader van de Beker van België treffen Union en Anderlecht elkaar vanavond om 20.30 uur opnieuw in het Dudenpark voor een bekerduel, dit keer in de kwartfinales. Op 11 februari 2021 eindigde de achtste finale tussen de twee clubs op een ruime zege voor paarswit: 0-5. De algemene verwachting is dat de ploegen vanavond veel meer aan elkaar gewaagd zullen zijn.

Op drie jaar tijd is er veel veranderd in de waardeverhoudingen tussen de twee clubs, en dat is een understatement. Sinds de spectaculaire promotie van Union naar de hoogste klasse van het Belgische voetbal speelden beide clubs zeven keer tegen elkaar in competitieverband. Zeven keer kwam Union als de sterkste uit de strijd.

Het heeft ervoor gezorgd dat er in het Lotto Park sprake is van een Union-complex. Een achtste nederlaag vanavond zou de ploeg van Brian Riemer naast een hele hoop kritiek ook in een kramp kunnen doen schieten, en dat is voor iedereen die paarswit een warm hart toedraagt geen prettig vooruitzicht. Zeker met het oog op de competitiewedstrijd tussen de twee clubs komende zondag. Die mag Anderlecht wel in eigen stadion afwerken.

Omstreeks 19.45 uur was het al aardig druk in de straten rond het Joseph Marienstadion, dat met ruim 9.000 toeschouwers volledig uitverkocht is. Er worden straks ook 1.000 bezoekende fans verwacht, maar omdat die vanwege de combiregeling verplicht met de bus vanuit Anderlecht of andere delen van België moeten komen en de avondspits rond Brussel tamelijk druk is, zullen die met een aanzienlijke vertraging aankomen in Vorst.

Geen Amoura en Puertas aan de aftrap

Wat de opstellingen betreft weinig verrassingen bij Anderlecht, waar de 23-jarige verdediger Mohamed Bouchouari de geblesseerde doelpuntmaker in Leuven, Louis Patris, vervangt. Bij Union geen Amoura (net terug van de Africa Cup) en Cameron Puertas (geblesseerd) aan de aftrap. Sadiki, Rodriguez en Nilsson spelen wel.

BRUZZ I KVDP

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Sport , Beker van België , kwartfinales , Union , RSCA , Dudenpark , Croky Cup

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni