Voetballertjes van topploegen op Schaarbeeks tornooi: 'Anderlecht altijd bij laatste vijf'

Nordin Sermant
© BRUZZ
24/03/2024
Updated: 31/03/2024 16.25u

Naar goede gewoonte nemen Europese voetballertjes het tegen elkaar op tijdens de Brussels Football European Cup 2024 in het eerste Paasweekend. Voor het eerst tekenen de jeugdafdelingen van Manchester United en Paok Saloniki present.

De Brussels Football European Cup werd 21 jaar geleden in het leven geroepen. Topploegen zoals Chelsea, PSG en Ajax sturen daarbij hun jeugdafdeling naar de terreinen van Crossing Schaarbeek om te strijden voor de beker.

Een mooie line-up, die het bezieler Thierry Forton niet makkelijk maakt om elke editie beter te doen. “Als je de top bereikt, is aan de top blijven des te moeilijker”, zegt hij. “Je moet keihard blijven werken om te innoveren, zaken te verbeteren en nieuwe clubs aan te trekken. Vergeet niet dat het event uitsluitend draait op meer dan 120 vrijwilligers, die zich telkens opnieuw inzetten voor het tornooi.”

Toch slaagde de organisatie erin om de jonge spelertjes van het roemrijke Manchester United en Paok Saloniki voor het eerst te strikken voor het toernooi. Forton wil wel voldoende plaats behouden voor kleinere ploegen. “We hebben zelfs enkele topclubs geweigerd. Voor de Brusselse ketjes is het een once-in-a-lifetime-ervaring om zich te meten met spelertjes Van Manchester, Ajax of Juventus. Het zijn herinneringen voor het leven.”

"De Belgische ploegen vallen doorgaans in de eerste ronde af. Alleen Anderlecht zit telkens bij de laatste vijf", zegt Thierry Forton.

De Brussels Football European Cup vindt plaats tijdens het verlengde weekend van 30 maart tot en met 1 april in het stadion van Crossing Schaarbeek. Op zaterdag komt de U8 aan bod, de dagen nadien volgen de jonge voetballers van de U9.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni