Het Sippelbergstadion in Molenbeek met de sporthal op de achtergrond

Voetbalmatch in Molenbeek ontaardt in vechtpartij

KVDP
© BRUZZ
20/01/2024

Een zaalvoetbalwedstrijd in de sporthal van de Sippelberg is afgelopen dinsdag ontaard in een massale vechtpartij. De politie kwam ter plaatse, maar pakte niemand op, aldus La Capitale. "Er zijn problemen met jongeren die daar geregeld rondhangen."

In de sporthal aan de Mahatma Gandhilaan in Molenbeek namen zaalvoetbalclubs Raza Guarani Bruxelles en Mini Molenbeek het dinsdagavond tegen elkaar op. Op enkele minuten van het laatste fluitsignaal kreeg een speler van die laatste club een gele kaart voor een venijnige tackle. Terwijl het scorebord nog op 2-2 stond, sloeg diezelfde speler opnieuw toe met een lelijke uithaal.

Daarop bestormde een tiental jongeren het parket, waarna een vechtpartij ontstond. "Dat waren geen supporters, maar jongeren uit de buurt die daar vaker rondhangen, omdat het zogezegd hun wijk is. Ze hebben van de situatie misbruik gemaakt om een potje te vechten," vertelt een anonieme supporter van Mini Molenbeek aan La Capitale. "De rust keerde terug nadat de jongeren waren weggevlucht. De politie is ter plaatse gekomen, maar heeft niemand opgepakt."

'Geen supporters'

Volgens de anonieme supporter zijn er wel vaker problemen met hangjongeren rond de sportterreinen in Molenbeek. Hij roept de politie om vaker te patrouilleren. "Die jongeren roken joints, dealen en vertonen problematisch gedrag. Ze beseffen niet dat die infrastructuur tot de gemeenschap behoort," aldus de supporter van Mini Molenbeek. "Ik begrijp dat de ordediensten andere prioriteiten hebben, maar ze zouden er vaker moeten patrouilleren."

Alhoewel er nog maar enkele minuten gespeeld moesten worden, besliste de scheidsrechter om de wedstrijd af te fluiten. De zaak komt volgende week donderdag voor bij de Franstalige zaalvoetballiga. "Ik hoop dat die de beslissing zal nemen om de wedstrijd opnieuw te spelen onder betere omstandigheden, met een betere beveiliging," aldus de anonieme supporter nog. "Er komen mensen op af die er niet zijn om te supporteren, maar om heibel te veroorzaken."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni