| De Belgische belofteninternational Frederic Soelle Soelle, de nieuwe 18-jarige aanvaller van RWDM.

Vooral exits bij Brusselse clubs in slot wintermercato, RWDM haalt belofteninternational

JB
© BRUZZ
01/02/2024
Updated: 02/02/2024 08.21u

Op de laatste dag van de wintermercato in het voetbal zit er bij de Brusselse clubs vooral aan uitgaande kant wat te bewegen. RWDM legt een Belgisch jeugdinternational vast maar verliest een smaakmaker, Anderlecht kan met het vertrek van Benito Raman wat financiële ballast overboord gooien.

De sloturen van een transfermercato leveren traditioneel nog last-minutedeals op, maar de Brusselse eersteklassers lijken niet met euro’s te strooien op ‘deadline day’ - eerder het omgekeerde.

Spitsenwissels bij RWDM

RWDM heeft donderdagnamiddag de Belgische belofteninternational Frederic Soelle Soelle nog weten te strikken. De 18-jarige aanvaller zou met glans geslaagd zijn voor zijn medische tests, laat de club uit Molenbeek weten. De jonge Belg verlaat KV Mechelen en zette zijn handtekening in Molenbeek onder een contract van drieënhalf jaar.

Soelle Soelle moet er het mogelijke vertrek van de pijlsnelle spits Mickaël Biron opvangen, die de voorbije maanden met een meniscusblessure kampte maar wel dicht bij een overstap naar AA Gent zou staan. Tegelijkertijd probeert het Molenbeekse bestuur een doorbraak te forceren in het dossier van aanvaller Mohamed Berte, die met KV Oostende twee weken geleden RWDM uit de beker knikkerde.

RWDM is trouwens sowieso een sterkhouder achterin kwijt: Florian Le Joncour trekt na vier seizoenen de deur van het Edmond Machtensstation achter zich dicht. De Fransman tekent bij SV Elversberg, dat op een twaalfde plaats kampeert in de Duitse tweede klasse. Nog aan uitgaande kant zit Kylian Hazard, die dit seizoen nog niet in actie kwam door een blessure. Hazard zet zijn carrière tijdelijk voort bij SK Beveren.

Ook Luis Segovia verlaat RWDM reeds na zes maanden en keert terug naar zijn moederclub Botafogo, die hem tot het einde van dit seizoen had uitgeleend aan de Brusselaars. De 26-jarige Ecuadoriaanse verdediger speelde voor de winterstop dertien duels voor RWDM, vooraleer hij geblesseerd uitviel. Daardoor kan hij dit seizoen niet meer voetballen.

En tot slot verlaat de Boliviaanse aanvaller Sebastian Joffre het Edmond Machtensstadion voor Real Salt Lake in de Noord-Amerikaanse Major League Soccer MLS. De 24-jarige spits was een jaar aan de slag bij RWDM , nadat hij was overgekomen van zusterclub Botafogo.

De Brusselaars kunnen wel tot het einde van het seizoen beschikken over de diensten van Malcolm Ebiowei. De Engelse middenvelder maakt op leenbasis de oversteek van Premier League-club Crystal Palace, de ploeg waar eigenaar John Textor ook (minderheids)aandeelhouder is.

Lees verder onder de foto

 Christophe Mickael Biron (RWDM)

| Mickaël Biron was vorig seizoen goed voor 16 goals in het shirt van RWDM.

Exit Raman

RSC Anderlecht probeert zich dan weer te verlossen van min of meer overbodig geworden spelers. Zo is het vertrek van aanvaller Benito Raman sinds donderdagavond feit. Eerst werd OH Leuven nog genoemd als kanshebber, maar het is de Turkse club Samsunspor waaraan de ervaren spits zich verbindt.

Raman kwam sinds november niet veel meer dan 100 minuten in actie voor paars-wit en zijn vertrek zou bovendien een financiële opsteker betekenen voor Anderlecht – de 29-jarige spits behoort tot de betere verdieners bij de recordkampioen.

Ook Amadou Diawara lijkt paars-wit te gaan verlaten. De Spaanse laagvlieger Cadiz zou een uitleenbeurt van de Guineese international zien zitten, met verplichte aankoopoptie als de Andalusische club zich weet te redden, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Aan ingaande kant zal er trouwens, na de komst van keeper Mads Kikkenborg en verdediger Federico Gattoni, niets meer bewegen, aldus coach Brian Riemer.

Nilsson blijft

Bij competitieleider Union is het op transfervlak al even windstil. Het team van trainer Alexander Blessin strijdt nog op drie fronten mee (competitie, beker en Conference League), maar heeft dit seizoen al vaker bewezen dat het ook met roterende elftallen vlotjes de zeges aan elkaar rijgt.

Een van die wisselpionnen is aanvaller Gustaf Nilsson, die even in verband gebracht werd met een transfer naar AA Gent, maar woensdagavond na afloop van de 3-2-zege tegen RWDM – waarin hij een sleutelrol speelde – voor de camera’s van Eleven bevestigde dat hij gewoon bij Union blijft.

Verder lijkt Union geen vertrekkende spelers te moeten vrezen, of nieuwe namen te gaan verwelkomen. Maar in de sloturen van deze donderdagavond kan het ook aan het Dudenpark nog spoken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, RSC Anderlecht , Union, RWDM

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni